forsasfiske

Senaste inläggen

Av nicklas forsgren - 21 april 2011 22:15

Dags för årets första Bergeforsresa och det hade redan tagits ett gäng klunsar där efter premiären den 16:e. Alttid roligt att få doppa i sommarprylarna igen. Denna gång var även Johan med och tanken var att han skulle få dra någon öring över 2 kilo eftersom de var första gången med båt på zon 2 för honom. Men det kan liksom bli lite tokigt när han är med på öringsfiske, i somras när han var med på öringjakt i hemtrakterna runt Ånge så lyckas jag och farsan få öring bägge 2 men Johan stog alldeles bredvid och bara drog mört. Så denna gång skulle de väl gå bättre? ICKE. Efter ett vändor på 2:an så hugger de till rejält på hans wobbler och fighten är rätt hygglig i strömmen, äntligen tänkte vi. Men efter inte allt för många rusningar så släpar han in en gädda på 3 kilo, typiskt!!! Efter ytterligare ett par vändor så får han faktiskt ett par öringar, tyvärr inte i den storlek vi önskat. På mete denna dag så drogs de hyggligt med fisk både från båt och från strandkanten och ett gäng öringar över 2-strecket lockades upp. Själv rodde vi mest wobbler och även farsan lyckades dra en 2.1 på de.


  som vanligt glöms kameran bort och hela drillning missades.. bättring lovas..


Mellan klockan 12 och 16 denna dag var det dåligt fiske och vi intog vindskyddet en sväng för lite korvgrillning och kaffe. Efter den rasten så högg de hejvilt ett tag fisken var som tokig. Många stora 2-3kg tappades där men vi får skylla på taskig tajming så här i början. (om ett par ggr vet ja inte va ja ska skylla på)

Några hugg så blev de tvärstopp i spöt och vi trodde nästan de var bottennapp innan toppen började gunga. Vi fick iaf lite fisk så vi blev nöjda denna premiärtur. 1.6 1.9 2.1 blev dom största denna dag även ett gäng runt kilot som fick gå tillbaka och några som behölls. Ser redan fram emot nästa tur till älven!

  

1.6 1.9 2.1kg

ANNONS
Av nicklas forsgren - 18 april 2011 23:03

Det blev ingen repris på torsdagens harrfiske. Isen hade halverats på 3 dagar och kvar var ett lager av 2 dm sörja och ca 1dm is under vattennivån!!! Men ut på sjön tog vi oss och det var aldrig några problem med att isen skulle hålla men jobbigt värre att fiska i detta blask. Fisken som var på g i torsdags var som bortflugen och endast ett gäng småsik lurades upp ur de blöta. Fick tills slut 2 harrar var och vi behöll en varsin som får rökas till påskbuffen. Gamla hål, nya hål, snöiga hål och snöfria hål prövades men fisken var helt enkelt inte inne i viken denna dag. Vädret var de inget fel på förutom vinden som nästan slet upp det sista av isen samtidigt som solen gassade på från en molnfri himmel. Det blev till att avnjuta sista vinterfisket på strandkanten framför elden med nykokt kaffe innan grejerna for ner i väskan för denna säsong. Lite surt med tanke på resten av veckan som var planerad för ett rödingpass och även en anglingsväng.

 

näe, upp med hakan och fram med sommarprylarna för nu ska storöringen luras, även att fisket i Bergeforsen startat starkt gör att sommarfisket kan starta redan imorgon!!! Lite omplanering och denna vecka blir räddad oxå..  

ANNONS
Av nicklas forsgren - 14 april 2011 22:15

pga av lite strul med bild och videoöverföring så kommer inläggen så här i efterhand. Torsdag morgon och dags att kolla om harren närmar sig land, personligen kändes de lite för tidigt men jag har aldrig lyckats vidare bra med vårharren. Jag och farsan kom ner till en is som var betydligt bättre än vi räknat med och vi borrade några hål en bit ut för att inte riskera att sätta skären i botten på en gång. Som beräknat hamnade vi på ett 2 meters djup och kikmetet kunde börja. Inte ett liv från början och nya hål närmare land prövades. På ca 1 meters djup så började fisken visa sig i hålen, ett par aborrar och någon småsik kom upp men ingen harr. Plötsligt kommer en torped farandes förbi hålet, bara någon mm från min lilla myska, tyvärr gick det så jäkla fort att ja inte hann med att se vad de var för nåt. Längden var iaf 60-70cm och förmodligen var det en gädda men tankarna och fantasin vill gärna tro att det var en öring, hur som helst så såg vi den aldrig mer så vi säger att det var en öring   Ytterligare lite närmare land börjar det hända saker, nu är vi inne på mellan 1/2 m djup och 1.5dm djup. Ja tror inte farsan var vaken riktigt och han förstod väl inte vad som hände heller för plötsligt likt Northug på upploppet i ett sprintlopp så drog ja ifrån till 6-0 i antal harrar!! På ca 45 minuter.

  

En av harrarna som jag spurtade upp i solskenet....


Efter det och att klockan slagit 1100 så bytte farsan grejer och genast började han plocka igen försprånget. Nåt gammalt skogstroll måste ha smugit förbi och spottat på mina grejer för efter det så kände jag knappt en fisk och den äldre i sällskapet plockar fisk med jämna mellanrum. Efter att ha varit VÄLDIGT kaxig i början så blir jag alltmer tyst och håller gärna ett "lagomt" avstånd för att  slippa höra några gliringar, för såna kommer i det här sällskapet och såna här lägen.

Som tur är så avtar huggen och fisken verkar ha slumrat in vid 16 tiden, så vi packar ihop och beger oss hemöver.

Från att ha dominerat på förmiddagen så hamnar vi på samma antal harrar dvs 6 st var, dom som jag behöll hamnade under kvällen i röken min..


 

en stark harr som höll på att rycka stickan ur stickan;)


Nu väntar påskveckan med semester och ett gäng fiskedagar, blir nog en dags harrfiske på is och en med röding på is, måste även till Bergeforsen en sväng och även en påskangling måste klämmas in någonstans. Hoppas på storfiskrapportering i påskveckan nu!!

Av nicklas forsgren - 9 april 2011 18:45

Lördag morgon och halvstorm på Bysjön. 0530 ringer klockan och vinden viner  stugknutarna, perfekt dag för angling!? Lite osäker på om de var värt ett försök så klockan stängdes av och vi kurade ihop oss under täcket igen. Håkan var som lovat framme vid stugan våran 0600 och tjatade upp oss ur sängen och en liten stund senare satt vi på skotrarna och angilng var ett faktum. Katterna våra har ju slut på kokad fisk!!! Håkan borrar, jag rensar is och mäter djup och farsan agnar på. Medans det 3:e donet agnas så flaggas det på ett av dom som nyss hamnat i vattnet, vindflagg möjligtvis i denna storm? Icke, dagens första landad och det här såg ju lovande ut med denna inledning.Sedan dröjer det ett tag och kaffepann locket hinner oxå blåsa iväg ett par gånger innan nästa gädda sitter. Jag lyckas till och med landa 2st innan jag klockan 10 beger mig iväg på nya äventyr med arbetskamraterna..

Har köpt en lämplig hjälmkamera som jag ska ordna ett fäste till kepsen på för sommarens flugfiske och eventuellt fånga härliga ögonblick på film.

Testade den lite denna gång men bättring lovas, se de som ett test;)


med denna på skallen under rockenkläckningar och flugspö kan det bli spännande..

SOMMAR NU!!!


Av nicklas forsgren - 8 mars 2011 22:30

Dags för ytterligare en sväng till Stensjöarna, denna gången följde Åsa, farsan och Tin-Tin med. Halvvägs till sjön var det bara att vända med bilen och åka hem igen, denna gång stog maggoten kvar i kylen. Blir galen ibland på min glömska och tankspridda hjärna. Måste varit att man var peppad och triggad inför fisket och då försvinner allt runtomkring, konstig och obotlig sjukdom de där!!

Fisket då? De börjar rätt bra och inom 10 min har jag haft känning på fisk. Vi var på plats vid 8 tiden på sjön och fisken brukar inte komma igång förrän vid 10tiden och hugga på fram till klockan 1. Denna dag var det helt tvärtom, fram till klockan 10 hade jag landat 3 röding och farsan 1. Efter de så dog det av men 1st röding till skulle luras upp ur djupet och det var stikkan som lyckades lura den rackarn vid 11 snåret.


  

Tin-Tin vaktar fisken så ingen kommer och tar den:)


Vädret denna dag var övervägande soligt men vinden vägrar tydligen ge upp denna vår, blåsigt som bara den och vi packade ihop vid 3 tiden.

Det är tame17 omöjligt att dra fler än 3 fiskar per gång pådenna sjö. Trodde jag hade bra läge idag men vips så var de dött på alla huggställen. Mystisk sjö de där.

3 till mig och 2 till farsan är ändå inte fy skam på denna tröga sjö.


tack o hej!!

Av nicklas forsgren - 3 mars 2011 14:30

Äntligen marsmånad och solen visar sig allt längre för varje dag som går. Det hade blivit dags att kolla om rödingen överlevt vintern och att sjöarna inte blivit bottenfrusen denna svinavinter!! Pga ett litet skoterhaveri + att längdskidorna varit utlånade till VM i Norge efter den katastrofala starten med vallningen så blev valet ett lättillgängligt vatten intill vägen. Stora Stensjön i stensjöområdet. Inte ett spår av vare sig människa eller skoter och sjön såg totalt ofiskad ut denna vinter, eller så har stormarna som löst av varandra sopat igen alla spår. första timmen var stendöd och vinden tilltog allt mer, tur att solen värmer denna tid på året. en förflyttning över sjön gav resultat på ett ställe som brukar vara säkert. Ett par försiktiga napp och efter lite olika taktiska byten så landades dagens och vårens första röding.

  


Vinden tilltog ytterligare och jag sökte lä i en vik där skogen skyddade mig lite från vinden, hade aldrig fiskat där innan men det var värt ett försök. Efter 10 minuter small 2:a på för dagen och kämpade friskt. När det väl blev dags för fika och och kaffet ska hällas i muggen så tar vinden ytterligare tag och pålägget på brödet som bestod av ost och skinka blåste iväg all världens väg och kvar låg en torr brödskiva!! tack för de vinden!!


  

en fin dag men på tok för mycket vind!!!


Sista fisken för dagen valde att hugga på ett grund där djupet var max 3 dm under isen, summa denna dag blev 3 röding och bortblåst mackpålägg, men härligt är att marsmånad har infunnit sig och jakten på storrödingen kan börja!!


Av nicklas forsgren - 2 januari 2011 10:00

Som sagt, jag och Lantz som han heter drog upp i skogen med skotrarna och skulle dra röding som bara den. Efter förra svängens seger så var jag lite kaxig inför denna tripp och Lantz påminner mig om hur det gick totalt åt skogen ifjol när jag kallat han för rödingkungen, av denna anledning så fortsätter jag såklart!!

Första stället gav inte mycket första halvtimmen men sen rycker det till i spötoppen min och hoppet tänds. Denna luriga rackare var och drog i grejerna hela tiden, ibland rycker det till lite och ibland ser man bara att linan drar iväg i sidled. tjurig som jag är så ger jag mig inte, Lantz som inte känner ett dugg flyttar sig ut på djupet och provar lite. Medans jag matar röding med maggotten min så ropar han efter 3 minuter att han landat en fin röding. Eftersom det dött av i mitt hål så är jag inte sen med att flytta ut jag oxå. På resten av dagen sen så känner jag ingenting och Lantz har känning nästan hela tiden. Så kan det svänga på ett par dagar...


  

Dagens fisk och Lantz fortsätter med fina storlekar även detta år...

Även en mindre landade han som fick gå tillbaka och växa på sig..

Jag väntar fortfarande på DEN rödingen för min del i år. måste över kilot snart jag oxå!!!

Av nicklas forsgren - 27 december 2010 10:00

Denna 3:e dag jul och snön har vräkt ner. Skoterturen till sjön gick inte som planerat när den snömängd som ligger inte bär ett dugg. Skidor och matta på backen och snö till styret, lägg där till mycket vatten på sjöar mellan is och snö. Dessutom har det blivit stora vindvakar där det tidigare legat 40cm is. Därav uteblev fisket i rödinghålan och nya ställen prövades. Rödingkungen Lantz satt  3m till vänster om mig och flugfiskaren Rising till 3m till höger. Det dröjde inte länge innan jag landat första fisken, sen fortsätter det att nappa hela tiden men det gick trögt idag, Kollegorna på varsin sida om mig kände inte ett enda napp och frustrationen växer för dom. Mitt specialdesignade rödingtackel funkade bra idag och jag landade en till fisk i samma storlek men i samma veva havererar mina grejer och nappen för mig avtar. Rising kände möjligtvis ett hugg men det kunde enligt han själv likagärna ha varit iskanten. Lantz lyckas tillslut landa en röding som var lika lång som tummen. Efter att ha blivit svettig och blöt på ditvägen så blir vi inte långvarig på sjön när kylan tränger in genom overallen.

2 upp och en jäkla massa napp får bli dagens resultat för min del, övriga 2 fiskare säger vi inte så mycket om idag..


  

snöigt och blåsigt på sjön idag.. men specialgrejerna utklassade blinken idag..

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

gästbok

Följ bloggen

Följ forsasfiske med Blogkeen
Följ forsasfiske med Bloglovin'

rekordfiskar

röding 2.50KG
abborre 1.5kg
gädda 9.9kg
havsöring 4.0KG
bäckröding 0.7kg
öring 2.66KG


FLUGSPÖ
öring 3.3kg
Röding 1.2kg
Harr 0.95kg

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se