forsasfiske

Senaste inläggen

Av nicklas forsgren - 31 augusti 2011 01:45

Det var ett tag sen det skrevs nåt på denna sidan, men faktum är att det enbart blivit 3 st fiskesvängar i juli och augusti. Detta pga att jag blivit en stolt far till världens underbaraste dotter i mitten på augusti, så jag har helt enkelt fokuserat på andra saker än fiske.

Den 12:e juli var det fisketävling i Hundtjärn i Stensjö området efter regnbåge och självklart for jag dit. Det var 1:a tävlingen för mig på säkert 20 år så jag visste inte vad jag skulle förvänta mig. Efter minst en vecka med värme och sol så bjöd denna dag på riktigt höstväder, ihållande regn, kraftiga vindbyar och en temperatur på ca 14-15 grader. Detta medförde att kastspöt följde med och inte flugspöt, Knosas dynamiten och lottospinnare hade jag tänkt variera mellan och självklart försöka kamma hem segern. Det var bla ett fint flugset med på prisbordet som för övrigt hade flera fina grejer som jag siktat in mig på. Reglerna var det dock vissa som inte läst så noga så när startskottet gick så hade vissa plockat upp nån regnbåge redan, men det försprånget tänkte jag plocka igen.

Dom första 5 kastena resulterade i 2 fiskar och 2 tappade sedan dog huggen av lite, fisken trodde väl att det var 3:e världskriget när det började vina bly överallt omkring om!! Efter 2 timmars fiske i hällregnet så hade jag iaf fått upp 7 fiskar och tappat lika många, dels så släppte dom självmant och någon strulade jag bort vid landningen. Dags för invägning och min vikt hamnade på 6700gram, det slutade med en 2:a placering. Vinnaren hade 7100gram varav en "tjuvstartad" fisk, men segern strulade jag själv bort med endast 50% landade fiskar så det är inte så mycket att säga om det.

  Lite rökfiskar och en fin rygga från Vaude blev resultatet denna dag.

Finns även en artikel i Dagbladet om detta:

www.dagbladet.se/nyheter/ange/1.3706146-tappra-fiskare-trotsade-det-ihardiga-regnandet


Nästa sväng blev i slutet av augusti, har äntligen sålt min Bayliner och införskaffat mig en Höga Rodd 440 med 50hkr Suzuki...

  Nybåten som ska ge mig mitt livs öring..


Efter att inkörningsperioden var klar på denna så drog jag och farsan ut från stugan till Holmsjön (i Ånge) för lite provfiske. Har aldrig kört i denna sjö men ett antal storöringar har tagits i denna sjö, senast i sommar när en 10 åring drog en fet öring på 5.5kg, snacka om fiskeupplevelse för han.

Även denna enorma skapelse är hämtad ur den sjön..


Det började lite trögt med fisket och någon öring syntes inte till, däremot fick vi nån liten gädda. Efter någon timmes körning hugger det på farsans spö och fisken rör sig inte som en gädda, efter en rätt slö kamp så visar den upp sig vid båten och en grann öring vänder på sig och drar iväg mot botten innan den kliver av och tackar för sig. Lite uppgivet kan vi dock konstatera att det finns ju huggvilliga öringar i sjön.

  Farsan med en uppgiven blick om en öring i 2kg klassen..

På hemvägen får vi ytterligare någon gädda men öringarna höll sig undan..


Nästa sväng så skulle det tas revansch på öringen, samma fiskare och i samma härliga väder gled vi ut på sjön och sänkte ner våra wobbler. Efter max 10 min färd så hugger det till och slirbromsen får jobba, när jag tar spöt ur hållaren så hoppar det en fisk rätt upp i luften och jag ser att det är en öring. Den följer med ett par meter innan den på nytt slänger sig runt 1 meter rätt upp i luften och hjärtat är i halsgropen ett tag, men den verkar sitta säkert. Väl inne vid båten så rusar den ett par gånger och står även vid botten och trycker, men efter en ruggigt rolig kamp så kan vi håva in min första öring från denna sjö!!!

En livlig rackare på 60cm..


jag får även ett par gäddor och en aborre denna dag och fiskade ifrån farsan totalt som inte ens kände en fisk denna dag. det är alltid kul.

Efter 2 turer med en tappad och en landad så lär det väl dröja ett tag innan det blir någon öring igen om man ska kolla på antalet timmar som folk lagt ner i denna sjö och antalet öring som tagits.

 tack och hej!!!

ANNONS
Av nicklas forsgren - 12 juli 2011 01:45

Slutet på juni blev väl inte riktigt som jag hoppats på, sommarvärmen tog slut och kläckningarna blev smått sporadiska=uteblivet torrflugefiske!!


Lite fisk har det dock blivit..

Farsan, hans bror och en glad Malmö kille tillika mitt kusinbarn hade fint långdrags fiske och fick både öring och röding..

 

en glad kille som brinner för fisket!!


Nästa sväng tillbringade jag en dag i Stensjöarna och lurade upp en röding och en öring.

en fin Stensjö öring.


Samma dag som jag fick dessa fiskar så drog Ivarsson ut på sjön med

Broström gånger 2..

självklart plingar det in rapporter på mobilen om fin fisk på kvällen.


Den första Broström med en öring på 1.2kg


Den andra Broström med en 2 kilosknöl.. 


Några dagar senare provar jag, farsan och tossen samma sjö men av 8 landade öringar fick 7 st simma tillbaka för återväxt..


Den enda av 8 som inte gick tillbaka...


Får se hur mycket fiske det blir framöver då man ska bli både husägare och farsa inom en snar framtid.


fiska på därute!!!

ANNONS
Av nicklas forsgren - 15 juni 2011 12:45

Denna gång lurade Tossen med mig på på ställen som jag aldrig fiskat på tidigare, ställen med konstiga namn och långt ut i skogen. Lus-Erikstjärn tex, vad är det för namn!? Han verkar ha varit en riktig skötsam och hygienisk kille den där Erik.

Strunt samma, killen verkade ha schyssta tjärnar i skogen med grym naturkänsla och nu var det dags för min premiärtur till just dessa tjärnar.

en av tjärnarna vi provade idag.


  Framme vid vattnet så plaskar det till i en vik på andra sidan, jag ser inte riktigt vad dom äter denna dag, inte är det stora feta dagsländor iaf. Provar att kasta på lite vak men inget intresse överhuvudtaget visas för min imitation.

Sitter och funderar på vilken fluga som ska provas härnäst men när jag inte kan bestämma mig så lägger jag ett strökast med sländan. Jag når inte ut till vaket som nyss var, är inte ens nära om jag ska vara ärlig, si så där 10m för kort. Men vegetationen runt dessa tjärnar var allt annat än flugfiskevänlig, Lus-Erik måste varit en metare helt enkelt! Lite besviken på kastlängden så ligger flugan där och guppar och vips så försvinner den i en liten virvel, Lite förvånad så gör jag ett på tok för sent mothugg men den sitter kvar. Lite försiktig fisk i början och Tossen frågar om den är stor. Svaret blev ca 8-9 hg, strax efter det så tar fisken nästan hela fluglinan med sig i en rusning och vikten uppskattas helt plötsligt lite högre. Några rusningar senare och lite spring efter land för att leta landningsplats så följer den tillslut snällt med in. Ytterligare en över kilot och öringsfrossan i juni fortsätter.

1.2kg  


Fisket fortsätter på olika vak men har väldigt svårt att hitta rätt fluga så fler hugg uteblir. Tossen hade 3 hugg men ingen som ville följa med till land.

Nu laddas det för fullt för avslutningen på juni och en 2kilos är målet nu på slutet.. 

Av nicklas forsgren - 14 juni 2011 13:06

Fick med premiäröringen på film. tyvärr missade jag chansen att filma den på 1.5kg men nästa gång så
Av nicklas forsgren - 7 juni 2011 02:45

Fick ett meddelande från Johan som har hand om Stensjöns anläggning vid jämtgränsen om att rocken kläcktes i stora mängder. Inte många timmar senare packade jag asken full med sländor och flugspöt i bagaget och for upp till denna underbara plats. Vinden var påtaglig som vanligt denna försommar men vad är det för problem när det vankas torrflugepremiär! Väl på plats och kortet inhandlat så anländer jag till sjön, mycket riktigt så flöt det omkring sländor på ytan t om så kom en förbi och sa hej till min håv.

  hej hej sa den innan den sakta flög iväg och landade på sjön för att försvinna i en frossande öring.

Lite ringrostig med kastandet så lyckas jag få ut flugan i vinden samtidigt som öringar gör både små och stora ringar inom kastavstånd. Direkt efter första utlägget så plaskar det till rejält en bit till höger om mig och jag skyndar genast dit, ett perfekt utlägg där vaket var men kort därefter har den fisken flyttat sig 3mtill höger. Ett snabbt rollkast och flugan lägger sig rakt i synfälltet för denna frossande öring men det går nog 20 spännande sekunder innan den väljer att suga i sig av min imitation. Ett perfekt mothugg och drillandet kan börja, en rätt försiktig fisk till en början men sen ändrar den sig och vägrar ge med sig i första taget. Efter ett par minuters kamp så ligger årets första kilosöring håvad, på ca 5 utlägget, en bra start tycker jag.

 


Sedan kommer en period av mycket vak men ingen som ville bita ordentligt, det närmaste jag kom var en öring som nöp i medans jag stog o kollade in storplums på vattnet. Lite fiskande på större fiskar som visade gav inget resultat och jag gick tillbaka till stället där fisken hugg. Vips så hade nästa öring tagit flugan men den fick simma vidare i sjön, uppskattningsvis 7-8 hg. Senare på kvällen dog vaken av och jag for nöjt hemmåt i natten.


DAG 2


Laddad till tusen for jag tillbaka till öringarna i Stensjöarna men det skulle visa sig vara svårare än jag trodde denna dag. Mr oväder hade nämligen dragit förbi efter vägarna med tromber och åska. Det hade till sin följd lagt uppskattningsvis 40 träd över vägen, och då överdriver jag inte. Den "rätta" vägen började med en liten björk som jag lätt kunde bryta av och efter 100 m en mindre tall som jag lyckades hugga av med kniv och en sten, sen tog det stopp!! 3 rejäla tallar blockerade min väg. Bara att vända om och ta nästa väg. Där började det bättre med en masssa undankapade träd och allt såg ljust ut. Sen kom jag ikapp röjarna och fick snällt åka bakom och vänta.

tur det finns folk som har rätt grejer med sig i skogen


Passade på att ta lite kort i skogen medans jag väntade, 20 m breda gångar hade vinden fixat med träd som gått av på mitten eller slitits upp med rötterna.

grymma krafter i naturen...


när jag väl kom fram till sjön så blåste det änvärre denna dag och jag kunde inte kasta dit jag ville. En liten promenad runt sjön för att leta vak att kasta på gav resultat, men inte mer än att 2-kilosbitarna skrattde mig i ansiktet när flugan blåste all världens väg förutom i sjön!

Tillslut hittade jag ett ställe att kasta på men vaken lyste tyvärr med sin frånvaro där. Lite strökast på måfå och då small det till i vattenytan följt av en rusning 5 m åt höger för att sedan avslutas i ett plask och sedan vara lös. Arg och less för det var en fin firre så torkar jag flugan och lägger ett kast till på samma ställe, 10 sekunder tog det innan flugan försvann i en liten liten virvel. Jaha då har dom nyfödda hittat ytans brakmåltid oxå gick tanken. Men ack så fel jag hade när fisken tvärvänder för att snabbt rusa ut hela fluglinan, nu steg pulsen!! Spögungen skvallrar om en fet fisk och rusningarna likaså och efter ett tag av ge och ta så vann jag kampen. En riktig fet brunöring som mätte 51cm och vägde 1.5kg Jäklar vilken star på året!!!

hade lite svårt att välja bild så ja slänger upp ett gäng.

stensjöarnas fisk i sin bästa form


     bra drag i klass 5 spöt

en stöddig fisk som hamnar på midsommarbordet...


efter det så var tiden inne att lämna sjön och en bättre avslutning kunde de inte blivit..

ut och rocken roll fiska nu för högsäsongen har nyss startat!!!     

  

Av nicklas forsgren - 30 maj 2011 15:24

Snabbt summerat av en skittur för vissa..

Jag och tossen hyrde båt och skulle dra storröding på långdrag, Ivarsson hade lite att pyssla med så han skulle komma efter någon timme. Vindstilla och vak mötte oss vid sjön och solen gassade på så svettpärlorna trängde fram i pannan. Ivrigt ut i båten och i med skedarna våra. Ett varsitt napp hade vi efter ca 7min rodd, sen mulnar de på och blåser upp, vindarna kommer från alla håll och det var svårt att få en bra gång på långdraget. Inte ett liv kände vi och Ivarsson ringer och berättar att han är framme vid sjökanten. Byte av drag och vi provar spinn och vobbler tillbaka till Ivarsson. Ett hugg på vobblern hade jag men i övrigt rejält trögt. När vi närmar oss land så står Ivarsson och drillar röding, behövs ingen båt för det tydligen!! Efter att han landat den så hugger nästa för honom. Som tur var lossnade den:) In i båten i förhoppning att fisken är på G. Det enda som händer resten av kvällen är att Ivarsson drar en öring och hans helgmiddag är räddad.

   

Maj månad har inte bjudit upp på det fisket jag är van vid men jag har inte fiskat lika mycket heller, nu är det snart rocken kläckning som väntar och äntligen lite flugsvingning!!

Av nicklas forsgren - 7 maj 2011 23:00

Fullbokat på 2:an innebar att jag och farsan hamnade på zon 1 över dagen. Framme vid älven så märker vi ganska snabbt att vi har på tok för lätta drag med oss för denna zon. En annan kille vid namn Emil som fiskade med oss denna dag drog ganska snabbt upp 2st nystigna 2+are på lite tyngre skeddrag och jag siktade snabbt in mig på Sörberge fiske så fort dom slagit upp portarna för dagen. Det var blott andra gången på 1:an för oss och det är inte alltid lätt att veta vad som funkar och inte funkar. I höstas gick wobbler bra långt ner på zonen. Nya fina drag inköpta och medans jag gjorde det så passade Emil på att dra ytterligare en blank på 1.9kg Laddad med nya och tyngre drag drämmer jag iväg det långt ut i älven och vips så hugger det till på första kastet, det är brutala hugg och fighter på 1:an i den starka strömmen. Pang pang i spöt och långa rusningar var inte ovanligt denna dag. Efter hård press på fisken genom motströmmen så ligger en fin öring på 2.1 i håven. Måste tillägga att mitt nya spö fungerar över förväntan!! Jäklar va nöjd jag är med det. Ett Berkley skeletor pro på 11fot, rena drömmen att fiska med..


2.1 på zon 1


Huggen löser av varandra men det är väldigt svårt att få med dom hela vägen in.

Emil forsätter att plocka fina öringar och även några som får gå tillbaka, hans tips för fisket fungerar ypperligt denna dag och vi lärde oss en hel del nyttigheter inför framtiden. Efter klockan 15 börjar de hugga rejält igen, många brutala hugg som på direkten tar många meter lina innan dom väljer att kliva av. Den finaste fisken jag fick idag var en nystigen öring som slet hejvilt innan den fick se sig besegrad, en öring på 48cm och vägde 1.4kg, ruggigt fet och fin.

Johan och syster med barn kom förbi en sväng  och  grillade korv i solskenet sen drog Johan ner på gränsen i 20 minuter innan han kommer tillbaka med sin största öring hittills.

nöjd och stolt med sin största hittills på 1.9kg på 3:an


DAgens fisk hade nog min far på, ett rejält hugg i strömkanten och en fisk som går till botten och vägrar följa med in. Efter ett tag släpper den ner sig mot kistan och farsan försöker desperat "rädda" den kvar på rätt sida kistan men efter ett par minuter så tvärsläppte den. När han vevar upp så har kroken den satt i rätat ut sig till en 45 gradig vinkel. För hård press eller inte men stor var den.

Emil fortsatte sitt fina fiske och hade en hyffsad serie med sig hem, 5 fiskar mellan 1.7 och 2.6kg

    tack för tipsen denna dag annars hade vi nog gått hem tomhänta denna dag..


Dagens sporstsliga stog nog ja för på min 2.1:a När dom nya dragen inhandlades och skulle provas så glömde jag att ta bort krokskydden! Men vissa gånger är det bara meningen att man ska få dom..

En rolig dag med massor av brutala hugg och många tappade men även vissa landade och en ny bekantskap slöts vid älven. Intressant hur bra man fungerar ihop med folk som har fiske som intresse!

Tyvärr så tycker jag och mitt jobbschema inte samma sak om när man ska vara ledig så får se om älven får sig ett besök till denna vår...

Av nicklas forsgren - 6 maj 2011 13:30

Jag och Ivarsson tog bilen och blåste upp i skogen för lite björnspaning och lite ströfiske i några sjöar. Varken björnen eller fisken var på något vidare humör idag. Det roligaste vi såg i djurväg var en stor älg som sprang genom skogen och efter kom en liten räv och jagade älgen!? Första sjön vi var till var långgrund och inte vak kunde skådas inte heller något napp blev det. In i bilen och iväg genom skogen till nästa ställe. Rången, som brukar kunna ge ett hyggligt resultat av både öring och röding visade inte heller sin bästa sida. En liten rackare valde tillslut att ta min spinnare men det var oxå den enda denna soliga härliga vårkväll. Men då är första fisken tagen i tjärnarna för i år och det kan bara bli bättre framöver!!

en galen fiskare med en inte alltför galen fisk..  

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

gästbok

Följ bloggen

Följ forsasfiske med Blogkeen
Följ forsasfiske med Bloglovin'

rekordfiskar

röding 2.50KG
abborre 1.5kg
gädda 9.9kg
havsöring 4.0KG
bäckröding 0.7kg
öring 2.66KG


FLUGSPÖ
öring 3.3kg
Röding 1.2kg
Harr 0.95kg

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se