forsasfiske

Senaste inläggen

Av nicklas forsgren - 25 juli 2012 21:00

3 borrar över kilot på 2 timmar och ett gäng strax under kilosstrecket. Det blev resultatet när jag och Alex var ute en snabb sväng på sjön. Första timmen när vi började var det riktigt trögt, Alex fick en liten gädda och jag en lite borre men det var inte dom storlekarna som vi var ute efter denna kväll utan vi siktade på en kilosaborre till Alex. Efter ett byte till en annan del av sjön så visade sig mycket fisk på lodet vid en djupkant och vi började fiska av kanten med våra wobblers. Efter 5 minuter så hugger det på Alex spö, en riktigt stor aborre hade tagit draget och Alex tyckte att det var tungt och jobbigt att veva in, men han fick veva och slita med den helt själv.

 

En mycket stolt kille som precis vevat in sin första storaborre. 1.31kg vägde den.


Vi körde fram och tillbaka över den kanten och fisken högg hela tiden, vi fick ett par runt halv kilot som fick simma tillbaka innan det var dags för ett av många dubbelhugg denna kväll, min som kämpade febrilt lossnade vid båtkanten men det var minst en kilosfisk men Alex lyckades hålla kvar sin på kroken.

 

Tyvärr nådde den inte kilot men ack så nära. 0.98kg men killen var jättenöjd ändå.


Efter ett par stycken runt 0.8-0.95kg bitar så var det dags för min första kilos för kvällen.

 

1.04kg


Vi tappade bort fisken där en sväng och fick en gädda på 3kg medans vi letade oss tillbaka till borrarna.

Alex började tycka det vart sent och lite kallt så vi körde en sista sväng på kanten och ytterligare en bjässeaborre släppte mitt drag vid båten. Strax efter 22:00 just innan vi ska veva upp så kommer ett sista hugg på min wobbler.

 

1.21kg men ändå långt ifrån 2kilosbiten som jag tänkt ska krokas i sommar.


Sen styrde vi kosan mot stugan där vi avslutade med rökt aborre på knäckebröd innan Alex garanterat somnade in nöjd och belåten.

ANNONS
Av nicklas forsgren - 21 juli 2012 21:15

Då var det äntligen dags för för MC Bengt Fishing Competition igen, efter att ha legat sömnlös i ett år efter att ha förlorat på målfoto ifjol så var det dags för revansch. Diverse nya ideer hade klurats fram men efter tjuvträningen några dagar innan så visste vi att fisken var seg. Antalet båtar hade ökat i år och vi välkomnar Jocke Snorring och Anders Olsson med besättning välkomna in i denna prestigeladdade tävling. 10:00 drog vi igång och det började lite trevande med en gädda för min del och en tappad. Det var först efter en timme när vi provade ett nytt ställe för min del som de började hända grejer. Ett trippelhugg i våran båt som gav 2 fina aborra och en tappad.

Ivarsson med sin som vägde 1.33kg


 

min var lite mindre och vågen stannade på 0.99kg


Enligt lodet så stod aborrarna på en djupkant men problemet var att komma ner till dom när det gick från 6m till 13m ganska tvärt. Vi körde över kanten några gånger och tillslut så hugg de till på mitt spö igen och denna gången var det en kilosaborre även för mig.

 

1.40kg vägde denna och det går åt rätt håll mot den där 2kilos borren.


Efter dessa 3 aborrar så kände vi att vi låg hyffsat till i aborrklassen och började sikta in oss mot öringarna. Ingen av dessa prickiga torpeder ville ta våra grejer idag så vi gick åter mot gäddorna. Körde in i en vik som jag aldrig fiskat i tidigare och det var nog bara för det höga vattenståndet i sjön som det gick att ta sig dit. 1m djup var det i hela viken så jag bytte till en lottospinnare och körde uppe i ytan och vips så var det tvärstumt i spöt. Rejäla knyckningar i spöt skvallrade om en stor fisk men den körde fast i bottengräset några gånger så det var svårt att gissa storleken. Tillslut så visar den sig i ytan och när den vänder ner mot botten igen så virvlar det till 1m bakom draget och då började gissningarna. Tillslut håvade vi in en gädda som garanterat skulle ligga i toppen denna dag.


 

8.5kg med mina småarmar var jag tvungen att ta stöd mot rutan...


Efter detta träffade vi på Anders "Ludde" Lundström med sitt team på sjön och vi avverkade nog en timme där flytandes på sjön och ljög om allt möjligt.

Innan dagen avslutas så måste man ta en sväng i Lastarfjärden som är en del av sjön som brukar ge stor fisk av alla sorter. Denna dag så gav den en 6.1kg gädda och då började segervittring komma.


 

Även denna gigant tog mitt drag så det blev storslam för min del denna dag. Fotografen måste ha blivit sneögd denna tidpunkt med tanke på kortet:)


Övriga lag denna dag tyckte det var trögt och inga av dom var i närheten av oss denna dag så nu är ordningen återställd, vandringspriset kommer sitta fint i båten ett år och tanken är att det aldrig ska lämna sin plats något mer. På kvällen blev det grillning med tillbehör och dagen kan bara beskrivas med ordet FANTASTISKT!!

Tack alla för detta år och nu laddas det redan för nästa års upplaga..


 

Övriga i teamet Forsasfiske denna dag.Fredrik Ivarsson och öringkungen Per Toss Sundin.
ANNONS
Av nicklas forsgren - 20 juli 2012 10:26

Det är dom unga som fått varit stolta den senaste tiden eller vad sägs om en 6 åring som fick sin första fisk någonsin på kastspö, EN ÖRING PÅ 5.5KG 80CM!!!!


Vi börjar med en ung Malmögosse som även är mitt kusinbarn som kommer upp och fiskar varje sommar, ifjol fick han en öring på över kilot och denna sommar ville han inte vara sämre utan lurade upp en öring på pricken kilot ur Ånges fiskevatten.

 

En stolt fiskare som garanterat fortsätter plocka öringar i framtiden.


Nästa lille kille fick följa med ut i båten med mig och fiska i holmsjön och lyckades lura upp en aborre som han helt själv vevade in och det var hur kul som helst.

 

Alex med sin första fisk på dragkörning efter båt. Moa var även hon med men fisken ville inte riktigt hugga på hennes grejer. 


Nu till en riktig tungviktare, medans vi var ute och fick aborre så ringer Fredrik Ivarsson som är ute i samma sjö men en bit bort och skvallrar om storöring. Han var ute på sjön med sin kusin från Stockholmstrakten och hans pojk på 6år. När fisken inte ville hugga på wobbler så vill han prova en spinnare och givetvis så får han de. Efter ett litet tag så hugger det till rejält och grabben får veva in den själv. När den kommer till båten så skymtas en lång prickig sida och hans första fisk på kastspö någonsin kan håvas in. 80cm och 5.5kg öring. ingen dålig första fisk de inte!!

 

Han ville inte hålla i fisken själv så Ivarsson ställde upp på bild. Själv har man kört några hundra timmar på sjön och jagat dessa men bara kommit upp till 2.5kg Bara att säga grattis och hoppas att han kommer att komma ihåg detta i framtiden.


Själv så har det körts en del i sjön men bara fått några hyffsade borrar, jagar den där 2kilos borren som jag vet simmar i sjön men den får tydligen vänta ett tag.

 

Fick iaf min för året största borre som vägde 1.34kg och simmar fortfarande i sjön i hopp om att fånga den igen när den väger över 2kg.


Tossen fortsätter plocka 2kilosbitar i sin tjärn ute i skogen och det verkar tydligen simma många och rejäla bjässar i denna tjärn.

 

vädret i sommar är bra för fisket och vattemperaturen ligger runt 17-18grader i ytan...

Av nicklas forsgren - 9 juli 2012 22:58

Den 28 juni kom de storbesök till byn. Efter 2 års tjat på Björn Jonsson att komma hit på "rocken"fiske så dök han äntligen upp!! Dessutom med en trevlig prick som kallas för Peter Bengtsson, tyvärr så verkade kläckningen vara på sluttampen och när vi lämnade Ånge vid 9-tien så låg temperaturen på 9 grader!! Trots allt så lockades det upp fisk från djupet. Bengtsson tog 2 fina öringar varav ena blev nytt PB för han på insjööring.

 

Hans hittills största insjööring vägde 1.5kg, han tog ytterligre en på pricken kilot. Skönt att han lyckades när man lurar iväg dom 13mil från Sundsvall ut i skogen.


Björn tog inget PB i fiske men eventuellt tangerade han sitt gamla rekord i mat och fika.

Här hittade man han ofta denna dag:) Björn lyckades dessutom fånga en fin öring på 7hg med flugspö som fick simma tillbaka.   


Nästa sväng blev ut på sjön där gäddorna var på g.

 

Denna rackare + 11st till gillade mina drag denna dag.


 

Även abborren var på hugget och vid den hemliga abborrpunkten på sjön drog det till rejält i spöt och vågen visade 1.26kg, lite grå och tråkig i täckningen bara.


Tossen har som vanligt varit i djupa skogen och fiskat öring med lyckat resultat.

 

1.5kg vägde denna vackra öring


 

Nästa sväng till tjärnen gav denna fina bit på 2.0kg och dessutom så välvde dom riktigt stora runt i ytan så nu laddas det för att få följa med dit och kanske lura någon rackare på fluestangen inom kort.

Av nicklas forsgren - 27 juni 2012 00:09

DAG 1


Efter många kyliga dagar så kom den efterlängtade värmen och förhoppningar om rockenkläckning i Stensjö Vildmark väcktes till liv. Och äntligen så kläckte denna storöringslända i skapliga mängder. När jag och farsan kom fram till storöringsstjärn i Stensjö Vildmark så löste vaken av varandra och den ena efter den andra av Ephemera sländan försvann i härliga öringsvak. Efter lite närmare beskådning så var det inte fisk som frenetiskt plockade sländor en efter en utan dom tog någon lite då och då. Detta förmodligen pga för dåligt antal kläckningar eller att dom åt dom flesta innan kläckning under ytan. Farsan som körde med bombarda flyt och fluga hade ett hugg på första kastet men för sen reaktion gjorde att fisken släppte taget. Själv så gick det till en början trögt och 4 bom på mothugget fick inleda dagen.

Efter lite vandring runt tjärnen så kom jag fram till ett ställe där jag sett storfisk på denna kläckning tidigare år, så även nu. Tyvärr låg vinden från fel håll och sländorna drev långt ut från land där den ena efter den andra storöringen plockade en efter en. Tillslut så kommer ett vak närmare land och jag var inte sen dit med flugan. Denna gång satt mothugget där det skulle och drillen kunde börja....


   Lite trixigt när man står högt upp på en sten för att kunna kasta...  

!.2KG vägde denna tjockis som fck bli årets första "rockenöring"


I denna timme hände det mesta och på kastet efter drillen av denna steg en jättefin öring på flugan men då var vi där igen med mothugget. Ibland går det liksom inte att sluta kolla på alla vak runtom och när man gör det så tar dom givetvis flugan. Farsan drillade även upp en 7hg samtidigt som min fisk och vaken steg i intensitet. tyvärr tilltog vinden här och middagen fick vänta ut vinden. På senkvällen hade jag ytterligare några tag på flugan men tyvärr så stämde det inte för mig denna kväll..


DAG 2


Ånge fiskvårdsområde hyser ett par dugliga storfiskvatten med öring och röding. Denna gång begav jag och farsan oss till storrödingstjärn och även där var det en bra kläckning i ena delen av sjön. Jag kommer till en vik där jag ser en fin röding som går och plockar sländor 4m från land och trots alla buskar så lyckas jag lägga flugan inom synhåll för fisken, efter ett par seknuder bryter rödingen lungnet på ytan och visar upp hela sin röda buk när den attackerar flugan. Om det var fel presentation av flugan eller om den missade låter vi vara osagt men inte faan tog han flugan iaf. Ungefär som det varit för mig hittills. Ytterligare kast på samma ställe gav ingenting och fisken verkar ha flyttat sig ut mot sjön. Jag lyckas tillslut få en röding på ett par hekto som jag släppte tillbaka. Efter detta så blåser det upp och farsan beger sig mot andra sidan sjön, själv sitter jag kvar och väntar på vak. Efter en halvtimme utan vak så packar jag ihop grejerna och beger mig hemåt, jag hinner knappt lämna platsen innan vaken på kvällssländorna startar. En fin fisk som går strax bortom kastavstånd närmar sig land och när den äntligen är inom rätt avstånd landade flugan min på vattnet. Denna gång släppte jag aldrg blicken från flugan oavsett hur mycket det plaskade runt om mig. När sedan fisken försiktigt nyper flugan blir det knappt någon ring alls men mothugget satt där och fisken var krokad. Med tanke på ringen vid hugget var säker på att det var en röding men efter ett tag visade sig en grym guldsida upp sig.

 

Denna fisk är kanske inte så stor men den går garanterat in på topp 2 i vackraste öring genom tiderna som jag fångat.

Det här en av alla dom naturligt födda öringar som simmar i denna sjö och vissa fiskar som skådats är garanterat inte under 3KG. Det konstiga med alla resor till dessa vatten är att vi ALLTD är ensamma, även när det är kläckning.

Nu hoppas jag att kläckningen fortsätter ett par dagar och att storfisken visar sig framför mina fötter...


Av nicklas forsgren - 17 juni 2012 23:57

Så var det ÄNTLIGEN dags för lite rockenkläckning på höjderna men det var inga mängder men fisken gillade dom  som kläcktes. Provade på lite flytringsfiske och det var kanske hur roligt som helst. Började med att missa ett nyp på flugan när jag kollade in vak på andra sidan ringen, efter det så nöp det på en halv kilosbit som returnerades. Kvällens hugg skedde i slutskedet på dagen och fisken kom upp och tvärnöp flugan såg det ut som och ett jäkla plask blev det men efter mothugget flög flugan ur mun på den, mllan 1-2kg är min gissning. Kläckningen skedde enbart på den grunda delen av sjön och det borde innebära att dom kommande dagarna bara blir bättre och bättre.


Fick iaf med lite av drilen på film. Lite taskig kameravinkel men det får duga...

En 5hg bit som fick simma tillbaka..


Det blir nån sväng hit igen om ett par dagar då förhoppingsvis kläckningen kommit igång på allvar när vattnet blivit någon grad varmare.


Tossen som fiskade i en annan tjärn rapporterade in en öring på 1.2kg och hans dag var räddad.

 

En fin öring i god kvalitet och tydligen hade den fightas på en del oxå. 
  

Av nicklas forsgren - 12 juni 2012 23:15

Det fortsätter att hugga rejäla fiskar, det gamla rödingrekordet stod sig i 7 dagar sen rök det ganska rejält. Jag, farsan och Ivarsson drog tillbaka till sjön och siktade på storöring och efter 3 min körning så kommer första hugget för mig men den ville inte följa med så länge. Tankarna drog iväg och vi trodde att nu ska det bli öringhuggsexa! Men som så många gånger förr så är tankar och verklighet ganska långt ifrån varandra, ungefär lika långt som det är mellan Sverige och Australien. Huggen totalt uteblev efter detta och kommande timmen var stendöd. Farsan lyckas efter 1.5 timmar att dra upp en öring på hans specialtackel men tyvärr var den klen i storleken och fick friheten åter. Ivarsson provar en förtyngd wobbler och det resulterar i ett hugg men ingen drillning. Det fick oss att byta taktik och sikta in oss på den djupare delen av sjön, vi stannar på 25m djup och jag drar på en rejält förtyngd wobbler och släpper ner mot botten. När vi väl börjar köra så tror jag att vi hinner komma 15 meter innan spöt tvärböjs och jag tror att jag fastnat i botten, men strax därpå så börjar dom där härliga gungningarna som skvallrar om en fin fisk. En lite annorlunda drillning börjar där jag har fisken på någonstans mellan 15-20m rätt under båten och vägrar följa med upp. När jag får upp fisken 5m svara den med att gå ner ännu längre, det hela börja närma sig djuphavsfiske där jag får pumpa upp fisken mot ytan men den vänder hela tiden och simmar neråt igen. Efter ett par härliga rusningar med mycket knarr på rullen och trötta handleder så visar sig en härlig röding under ytan och när den väl kom upp så blev det en odramatisk håvning och lyckan var total...

 

62cm och 2500g kul fight på 6-7minuter och en grymt härlig firre..


 

Har jagat denna storleken på röding ett tag nu, i Landösjön har jag totalt misslyckats på vintern och det känns lite roligare att ha fått denna i en sjö som ligger nästgårds hemma..


Efter lite tokprat och en folköl så kör vi på ett tag till, farsan fiskar upp en röding på 20cm som oxå simmar kvar i sjön, jag prickar på en öring som släpper vid båtkanten men inte heller den var av bra storlek. Framåt 23:30 vänder vi båten mot land.

Det finns en film av sista halvan på fighten som kan ses på fejjan, slänger upp den här så fort jag får den av fotografen, för dom som vill se..


Väntar fortfarande på rockenkläckningen som inte kommit igång på höjderna, några timmar om dagen har det faktiskt kläckts några nere i Ljungans dalgång så det är på g... 

Av nicklas forsgren - 7 juni 2012 23:30

Som sagt så är jakten på rocken igång, ifjol vid den här tidpunkten så var det fullt race och kilosfiskarna landades. Som vanligt så är det Stensjö Vildmark som gäller vid kläckningarna, en tjärn som är ohyggligt trögfiskad förutom vid dessa kläckningar då storöringarna går nära land och käkar stora mumsiga sländor. Detta år så är det mycket senare kan jag konstatera efter detta besök. Vaken avlöste varandra men dåligt med insekter på ytan så jag fiskade med kläckare.

 

Lyckades iaf landa 2 öringar där kroken satt långt ner i halsen så huggen var det inge fel på. Tydligen så var melodin att köra kläckare 1-2 dm under ytan, då small dom på. Men det här är långt ifrån storleken på dom fiskar som kommer igång när rätta kläckningen startar. Det som kläckte idag var småa vassländor såg det ut som. Nu väntar vi en vecka innan nästa besök och hoppas på mer aktivitet på ytan då...

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

gästbok

Följ bloggen

Följ forsasfiske med Blogkeen
Följ forsasfiske med Bloglovin'

rekordfiskar

röding 2.50KG
abborre 1.5kg
gädda 9.9kg
havsöring 4.0KG
bäckröding 0.7kg
öring 2.66KG


FLUGSPÖ
öring 3.3kg
Röding 1.2kg
Harr 0.95kg

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se