forsasfiske

Senaste inläggen

Av nicklas forsgren - 5 augusti 2013 21:26

25/7

MC BENGT FC

Våran årliga kompistävling gick av stapeln och pressen låg på min båt efter fjolårets storslam. Jag, farsan och ivarsson drog iväg runt halv 10 mot samlingsplatsen.

 

Vädret var ok för en dag i båten men kanske inte ypperligt för fisken. 29 grader i luften på dagen, vindstilla och 23.5 i ytan! Vi började med djupfiske efter storborren på ett grund men huggen uteblev, fisket var riktigt trögt hela dagen.

Anders Olsson med besättning rapporterade gäddor på telefon och denna dagen hade han nog den perfekta båten att åka med.

 

Ultimat fiskebåt en dag som denna. parasoll, soffor, grill och badstege!!! Vi blängde lite avundsjukt på han när han passerade från våran trånga soldränkta båt.

Fisket var trögt för samtliga båtar och vid invägningen visade det sig bli jämt.

Larsa som körde en båt hade Fredde Pålsson med sig som lyckades lura upp en öring och det gav nämligen höga poäng. Aborre hade kapten Mc Bengt största i sin båt, den största någonsin i denna tävling skulle de visa sig.

 

En glad fångstman med namnet Magnus som nästan gav upp denna tävling när han lyckades kroka denna på 48cm och 1.65kg Hatten av för en grym borre. Största gäddan lyckades faktiskt vi fånga med en vikt på 4kg.

Efter vägning och räkning kunde vi konstatera att Mc Bengt med besättning lyckats bäst denna dag och kammade hem stafettpinnen till nästa år. Surt sa räven (alltså jag). 2:a blev Larsa och 3:a blev jag. Det roligaste denna dag var väl att Anders O var med och slogs om pallplatsen efter bedrövligt fiske ifjol;)

 

Stolta vinnare av MC BENGT FC 2013!!!


After fiske med allt som hör till stod Bengan för.

 

Samling i gästhamnen innan middag.

 

Förmingel i Robins båt en underbar sommarkväll!

   

God mat och dryck fick avsluta denna dag och efter denna tidpunkt passar det nog inte att publicera fler bilder. Men ekot av allt tjo o tjim snurrar nog fortfarande runt i bergen vid Bysjön.


27/7

TURINGEN GÄDDFISKETÄVLING av haverö fiskevårdsområde

Premiär för min del på denna tävling och en helt ny sjö att köra i. Larsa var även med från egen båt.

 

Runt 20 båtar startade och vi gick inför storgäddan på djupet. Det var inget lyckat drag denna dag utan lyckades enbart landa en gädda på 2.4kg Receptet för denna dag var tydligen att vassfiska och locka gäddorna där.

Larsa och Stefan lyckades landa dagens största gädda och fick pris för den drygt 4kg. Larsa fångade även dagens enda öring!

   

Öing på strax över kilot, så här nöjd blir man då!

Mycket folk på invägning och prisutdelning.

Våran placering idag hamnade på fel sida listan men en fin Bacho skiftnyckel vann jag iaf. Mycket trevlig dag igen och jag kommer nog tillbaka nästa år...

ANNONS
Av nicklas forsgren - 20 juli 2013 00:15

2-dagar på sjön och lite nya grund som hittades.

DAG1

20/7 och jag och farsan skulle dra kilosborrar. Vi körde runt på grundet där det ifjol högg kilosfiskar på varje tur, men denna dag var det trögt med dom stora. Aborren var på g men tyvärr bara i storleken upp till 8hg. Vi fick ca 30 st och dom flesta returnerades, någon sparad till röken fick följa med i baljan. Även några gäddor högg men ingen stor. På hemvägen till stugan stannar vi till på ett ställe där det ryktas har gått fin borre förut och efter 3 min så hugger det på farsans spö.

   

skaplig rackare på 1.09kg

Efter den firren kör vi runt på samma ställe men ingen mer borre ville hugga. När vi vänder för sista rundan så hugger det till på farsans spö utav av det grövsta! Kan vara det värsta hugg jag skådat i denna båt. Helt utan förvarning så börjar det fullständigt skrika i rullen, fisken stannar till ett tag innan den på nytt hejdlöst sticker iväg och släpper. Kvar satt 2 frågetecken och undrade vafaaan var det som hände nu, förmodligen var det kontakt med en av sjöns bjässar till öring eller så var det Storsjöodjuret som simmat vilse? Men farsan har något otalt med dessa klunsar för detta var nog 3:e som släppte för hans del, nästa gång tycker jag det är dags för mig att få känna på dom.


Dag 2

26/7 skulle egentligen bara frakta båten till upptagningsstället för en tävling dagen efter, men tog ett spö och körde en vobbler bakpå. Kände litet sug att utforska nya grundet lite mer. Hinner inte köra mer mer än 3min innan första borren hugger och den låg strax under kilot, nästa hugg gav en kilos iaf.

 

1.04kg vägde den in på.


Efter det följde ett gäng borrar mellan 0.4-0.9kg och även ett par gäddor runt 2-3kg, innan det var dags för nästa kilos.

 

1.14kg efter den gick solen ner och fisken återgick till djupet eller nåt för huggen totalt uteblev efteråt.


Mitt kusinbarn från Malmö Adrian är en blivande storfiskare, eller ÄR en storfiskare kanske det heter. Han förgyller någon vecka på sommarlovet i norrland och fiskar i stort sett varje dag. Denna dag som han förmodligen aldrig glömmer följde han med morfar Kurt även kallad långdragskungen ut på sjön och körde lite vobbler när det blir tvärstumt på spöt hans. Efter en LÅNG kamp med en bjässe på kroken och lite skakiga ben så landar han en drömgädda.

 

Detta gigantiska gap kunde nästan svälja grabben.

 

Hursomhelst.  120cm lång och 13.6kg.  Tror nog att han drömmer om denna dag i ett par månader framöver.

Jag fick själv en gädda på 120cm som grabb och kommer ihåg varje sekund än, men den vägde tyvärr bara 9.9kg

GRATTIS!!!!

ANNONS
Av nicklas forsgren - 5 juli 2013 00:30

Så var det äntligen dags för farsgubbens 60-årspresent, några år efter själva dagen. Av olika anledningar har det inte passat in förrsän nu. Jag, farsan och hans äldre broder Kurt som vi även kan kalla för långdragsmästaren packade bilen full av prylar och siktade in oss mot Jormvattnets fiskecamp. Ingen av oss hade tidigare varit där så de fick bli en liten chansning, båt och stuga var hyrd sen länge och det var en trevlig syn som mötte oss när vi äntligen rullade in på parkeringen vid stugan. En klockren camping med mycket bra priser och bra service, vi betalade under 3000:- för en stuga med båt och 4-taktsmotor i en vecka. I början av juni drogs det rödingar på över kilot och öring kring 5kg strecket, det var dessa fiskar vi skulle jaga.

Första natten utforskade vi Libotten och det var ett intressant ställe, jag drog snabbt upp till en 4-0 ledning men tyvärr var storleken inget att skryta med och 3 fick simma tillbaka. Kurt som kan de här med långdrag drog på en röding som kunnat följt med till middag men av många olika anledningar så råkade den hamna i sjön igen, nog om detta.

Efter att ha kommit i säng vid 0500tiden så ville "gubbarna" ta en lugn dag och sikta in sig på kvällsfisket, jag hade andra planer. Drog ut själv mitt på dagen när hela Lilljorm låg blank fick nån öring på spinnare, när jag krokar av  en öring ser jag att det vakar intill båten. Fram med flugspöt och vips så hugger en ettrig öring på ca 8hg, Att denna öring skulle bli min största på denna resa var lite fel tycker jag. Följande nattfiske var trögt och fisken vägrade att hugga. 3:e dagen står det 9 fisk till mig, 2 till Kurt och noll till diplomfiskaren Stig (farsan) han började nästan ge upp vid det laget. Men den kvällen så hände det det något, farsan började trixa i draglådan och prova något som vi bara pratat om tidigare men inte hunnit testa. Kvällsfisket snurrar på i en halvtimme inna det tar tvärstopp i farsans spö och han halvt skriker ut "MEN NU JÄVLAR ÄR DET FISK!"

  

En härlig fight med en galen fjällöring som vägde in på 1.7kg efter att farsan trollat lite i draglådan. Resten av kvällen behöver vi inte prata om, ni förstår snacket. Fisket är aldrig en tävling för oss!?

Ett gäng mindre öringar och rödingar släpptes tillbaka när vi utforskade en annan del av sjön, Kurt hade även en fin öring som hoppade och släppte i luften när vi hittade ett fint grund mitt i sjön, mellan 50-60cm uppskattar vi den till.

Men tillslut så fick även han hyggliga fiskar.

  

Först en grann röding som knäckte kilosgränsen. Lägg märke till blicken på han i bakgrunden.


  

Samma kväll en öring som var större och riktigt grann. 1.2kg tror jag.

Jag som styrde båten hade svårt att koncentrera mig på fisket och... jaaaa, ja skyller på rutinen i denna båt. Svårt att fightas med dessa herrar som har sammanlagt mer än 60 års mer fiske än mig. Bättre ursäkt hittar jag inte denna gång. Sista dagen har farsgubben ett rejält hugg och det var väl tur för hemresan att den lossnade, Jag hade nog tagit bussen hem annars!


Lite bilder från våran sköna vecka.


  

stugan som vi bodde i, liten men naggande god.


  

Som det ska se ut en vecka i fjällvärden. Säkert ingenting för det andra könet.


  

En tidig morgon och båtarna väntar på att få släppa loss.


  

Många fina ställen att göra lunch på, eller när vädret är osäkert.


  

Farsan spanar efter vak i sundet mot Libotten.


  

Campen ligger lugn vid 3-tiden på natten och fisken tog det oxå jäkligt lugnt.


Vi kommer nog tillbaka igen för att plocka dom verkligt stora fiskarna, nu är utforskningen över och vi tror att vi hittat vissa "heta" ställen.

Av nicklas forsgren - 18 juni 2013 23:30

Vi börjar med en snabb sväng upp i skogen den 12 juni för att torrflugefiska lite. Jag anländer till tjärnen runt halv 4 på em och maken till rocken kläckning har jag nog aldrig skådat. Tyvärr var själva kläckningen över men vaken avlöste varandra men tyvärr för långt ut i sjön.

 

Den här synen mötte jag vid tjärnen. Det är inte mygg utan dansande dagsländor.

Fisken gick tyvärr inte så nära land som dom gjort tidigare år så jag fick gott traska runt tjärn för att leta vak att fiska på. Utan vadare var ja idag, så där det vakade på bra var det inget annat alternativ än att kavla upp byxorna och av med strumporna för att komma ut på en liten ö och kunna fiska på dom härliga plask som fiskarna bjöd på.

En öring landad och 2 drill blev resultatet, ganska klent på detta ställe men jag kom dit på tok för sent denna dag.

 

En öring fullproppad med sländor som inte knäckte kilosgränsen.


Nästa sväng blev ett nattpass på Holmsjön, Ivarsson och Noel var med fram till halv tolv innan jag släppte av dom.

Vi började köra på ett fint grund som brukar ge fina hugg på sommaren, även denna gång. Ett gäng gäddor högg febrilt och vi fick ett gäng hyggliga där min på nästan 5kg blev kvällens största.

 

Noel visade även att storborrarna har börjat närma sig grundet och drog till med en bamsing på pricken kilot.

 

1.0kg på pricken och hans PB höjdes ett snäpp. Härligt att dessa fiskar börjat visa sig igen, kanske lyckas man kroka den där 2kilos borren i år:)

Det var stora stim med stor aborre på lodet men dom var trixig att lura, det var nästan uteslutande abborhugg på stillastående wobbler så det fick bli ett aktivt fiske med stora drag i spöt för att sedan tvärsläppa tillbaka. Några borrar på 5-8hg blev det oxå inkl en gädda som hugg på krokad aborre.

Resten av natten körde jag för öringen i sjön men dom lyste med sin frånvaro. Bengt Ahnlund var även han ute denna natt med enbart gädda och borrar som resultat.

 

En maffig soluppgång vid 02:40. Det är rätt rofyllt att puttra runt på sjön och se hur dagen växer och naturen vaknar till liv. När solen steg så vaknade gäddorna till liv och ett tag var det dubbelhugg hela tiden och medans man vevade in dessa går det dessutom upp gåddor och hugger på paravanerna, 3ggr hände det på morgonen. Kanske ska sätta 3-krok på paravanen?

05:00 Drog jag upp båten och for hem mot sängen...


Snart stundar ett helt nytt vatten och ett spännande äventyr, hoppas kunna visa upp en öring över 4kg inom kort.

Av nicklas forsgren - 7 juni 2013 13:00

Fredag eftermiddag och en fin sommarkväll, att de dessutom rapporteras en 4kg öring ur sjön gör inte saken sämre.

Båten som ännu inte hittat till sin plats i stugan sattes i sjön vid Krog och fisket startade på en gång.

 

Riktigt vackert att glida runt vid stränderna på Holmsjön och fisken hugg, dock bara någon mindre aborre och någon gädda. När jag vänder norrut på sjön ser jag himlen som mörknar på borta  på annersia och molnen verkar samla ihop sig och bli mörkare. Hmm det drar nog förbi tänker jag och fortsätter jaga öringen.

   

I detta läge inser jag att det gör dom nog inte. Körde mot molnen och kapellet åkte på. Vinden tilltog och blixtarna från helvetesmolnet började synas, tanken var att spöna skulle åka upp när första regndroppen träffade båten. Vinden plötsligt exploderade i ansiktet på mig och regnet kom samtidigt. Då händer det som inte får hända, trippelhugg!!! Tjena tänkte jag och började veva upp samtidigt som båten ville runt i cirklar, det tyngsta hugget var en gädda på 4-5kg och den kom upp någorlunda säkert. Övriga 2 hugg var aborre som lyckades trassla till det nå grönjävulskt för mig. Innan jag fått in alla spön så hade båten snurrat 2 varv och regnet öste ner.

 

Helt plötsligt var det som att ligga på öppet hav. Det är första gången jag varit lite skraj när jag hoppade mellan vågorna hemöver med klippta linor och ett jävligt taskigt humör!!!


FISKELYCKA

Stefan Nilsson var ute med pojken Anton och körde lite drag en kväll och plötsligt hugger storöringen på "kalle anka" spöt och getingwobblern. 75cm!!!

 

Varför köper man alla nyheter och dyra grejer varje år när man varje år blir  frånfiskad av dessa ungdomar?

Kul som fan iaf för grabben, bara att buga och säga grattis.


Även Tossen har sin vana trogen varit i storskogen och fått lite fisk.

 

rödingen har varit på hugget i början av sommaren.


Nu ska de bytas tafs på flugspöt för nu ska de plockas kilosöringar på torrfluga...

Av nicklas forsgren - 30 maj 2013 16:30

27 grader varmt och solsken, då sitter man bra i båten där det fläktar lite. Fick i båten i sjön vid 19 tiden och wobblerna for i sjön med detsamma. Aborrgrundet passerades utan fisk vare sig på kroken eller på lodet, förmodligen för kallt i vattnet än. Första fisken denna kväll blev en id som lyckats få in wobblern i käften på nåt vis.

 

1.1kg vägde premiärfisken som inte var av sorten vi ville ha, vi hoppades på huggvilliga öringar denna underbara försommarkväll. Efter denna fisk vevade vi upp grejerna och drog till öringstråket och började nötandet.

Efter en halvtimme hugger det till på paravanen och fisken är rapp och tung, tyvärr släpper den innan den visat sig för oss. Direkt efter det släpper jag ut linan och när rätt längd är ute så räcker jag spöt till farsan för att koppla på paravanen, jag hinner inte ens lyfta upp paravanen ur båten innan farsan säger att det är fisk på.

Denna gång landades en öring på ca 8hg som tyvärr var för skadad för att släppas och därmed var årets första öring landad. Farsgubben byter till en likadan bomber på sitt spö och 5 min senare landar han en liknande öring som snabbt kunde återsättas i sjön. Övriga fiskar denna kväll blev 5 gäddor med en topp på 3.5 kg och även några borrar där 2 st på 5hg vardera var dom största. En hyffsad premiärtur och i år siktar vi på fler och större öringar än ifjol då 2.7 kg blev den största landade.

 

Underbar kväll med 4 olika arter på kroken för första gången i denna sjö för våran del och farsgubben kryddade till det med ett par kalla i fören....

Av nicklas forsgren - 13 maj 2013 00:15

Det har blivit rekordlite fiskat denna maj pga benhelvete men bergeforsfisket i maj är något man inte kan låta bli.

Efter fjolårets jackpot med flertalet fiskar över 3kg så bokades samma helg in även detta år. Tyvärr så ville moder natur inte tillåta särskilt milt väder denna vår och allt blev försenat, även den nystigna öringen såklart.


Dag 1

Jag och farsan for ner i ottan för att beskåda ett mycket dåligt vattenflöde och en vattentemp på +4 grader, ingen bra kombination. En riktigt trög förmiddag följde och fisken lyste med sin frånvaro.

Vid 11-tiden på förmiddagen small det iaf på en öring på farsans drag.

 

En skaplig premiäröring runt 65cm.


Själv drog jag en gädda och en sprattel som fick simma tillbaka. Efter lunchintag så så nötte vi på och även jag fick en duglig öring innan dagen var över.

 


Dag 2


Denna gång var även Larsa med och han fick med sig storjävlajägarn och knivtillverkaren Martin som premiärfiskade i älven. Efter många varv i djuphålan utan resultat letade vi oss ner mot gränsen på 3:an och lyckades hitta lite fisk.

Först upp var min öring.

 

En mycket rolig fight men det var jobbigt att ro i strömmen och efter 2 mindre c&r fiskar fick lunchen glida ner i storbuken.

Efter lite smaskande så nöttes det på i djuphålan men fisket var trögt på dragrodd. Dom var mycket mer intresserad på dragen när vi ankrade fast och körde sakta invevning med täta vevstopp. Farsan bände grovt redan vid 3:e försöket och dagen var räddad för han.

 

Även denna tröga dag så drog jag en gädda- Larsa och Martin som körde sista tiden långt ner på zonen hade skapligt fiske med många drillningar varav en som tokrusade LÅNGT innan den klev av.


Martin fick iaf ett par öringar och tycke att dagen var ok. Larsa fick även han med sig några hem.

 

Martin med sitt pb på havsöring som knäckte kilosgränsen. Nu ska vi bara få han att sluta med jakten och inleda fiskekarriären på riktigt...


 

Nu är båten redo för sjön och detta år kan inget regn stoppa mig från fisket. Nytt kapell som sitter som en smäck och snart åker första storöringen upp ur sjön...


tjing.

Av nicklas forsgren - 20 april 2013 21:00

Varför är du så tyst? Heter en av Thåströms vackraste låtar och anledningen till tystnaden på denna sida är ganska enkel. Jag bröt fotleden och vadbenet i början av mars och var gipsad i 6 veckor. Kanske var det därför vi hade den bästa våren på år och dar, solen lyste hela mars och temperaturen låg runt noll. Själv låg jag i soffan och längtade ut på sjön. Kryckorna blir jag inte av med förrän 16 maj och sen blir det rehab. Nog om detta för man kommer ju ut på sjön med kryckor oxå. Jag och farsan drog iväg till harrstället och jag stapplade ut med mina kära kryckor. Känslan var rätt go av att få doppa kroken igen. Farsan borrade ett gäng hål och irrade runt för att hitta fisk, själv satt jag vid mitt hål likt tjuren Ferdinand och bara njöt av att få fiska. Det var en lyckad strategi och vips så högg första harren och dagen var räddad. Harren som inte var så stor fick snällt simma tillbaka men för mig var det en seger, en seger över benhelvetet och en seger för mig att kunna komma ut igen! 

Farsan som var lite mer aktiv fick såklart både flest och störst harr denna dag, men det bjuder ja på med ett leende på läpparna.

  

Denna fisk mätte upp godkända 44cm. 


Själv hittade jag på ett aborrstim och drog ett gäng borrar på 6-7 hg. Riktigt skoj.

 

Dagens största borrar och en mycket nöjd men inte allt för snabb fiskare-


Totalt blev det 7 harrar och ett gäng borrar av fin kvalitet.

 

största harren på bilden var 44cm borrarna var inte långt ifrån längdmässigt. En fin dag på sjön som resulterade i foten i högläge i soffan ett par timmar på kvällen. Men bra härligt att vara på G igen!!! 

Farsan är i skrivande stund i Jormtrakten på rödingäventyr, hoppas kunna bjuda på fina bilder på fin fisk därifrån inom kort.

Själv väntar jag på islossningen så jakten på dom stora majöringarna kan börja.

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

gästbok

Följ bloggen

Följ forsasfiske med Blogkeen
Följ forsasfiske med Bloglovin'

rekordfiskar

röding 2.50KG
abborre 1.5kg
gädda 9.9kg
havsöring 4.0KG
bäckröding 0.7kg
öring 2.66KG


FLUGSPÖ
öring 3.3kg
Röding 1.2kg
Harr 0.95kg

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se