forsasfiske

Direktlänk till inlägg 5 juli 2014

MC BENGT FC OCH BENGANS SJÖREKORDÖRING 7.92KG!

Av nicklas forsgren - 5 juli 2014 21:45

4:e gången gillt för denna prestigefyllda tävling MC Bengt FC på Holmsjön. Detta år gällde det att väga in dom 3 största av varje art i abborre, gädda och öring, ville man dessutom släppa tillbaka fiskar så gick det att väga in fisk med ett kort och ett för dagen utskrivet regelpapper i bakgrunden. Men helgens egentliga händelse handlar om Bengans sagolika monsteröring som förmodligen är sjörekord!  Många båtar och lag anslöt till startplatsen och det var snudd på ett rekord på antal båtar detta år.

Vissa av båtarna vid utdelning av dagens regler och tävlingen kunde starta.


Fisket denna dag var riktigt trögt men våran båt startade med en första gädda på 3.7kg och farsan var fångstmannen, denna gädda skulle visa sig räcka långt i tävlingen. Första abborren för dagen stog även farsan för och den skulle visa sig vara den största för dagen och vägde in på 1.27kg

 

Abbore 1.27kg 


Vid den frivilliga gemensamma lunchen ljögs det hejvilt om vad man fått.

 

Detta ställe är det ställe där folk förmodligen fått mest drömfiskar någonsin, men som folk aldrig fått sett!


Vid invägning på eftermiddagen visade det sig att fisket varit allmänt trögt i denna värme och största gädda vägde 4.9kg Jocke Snorring hade fått dagens enda öring och den hade han fotografet med giltig bakgrund och releasat, en stor eloge till han som förmodligen vann årets gentlemannapris. Kanske blir det ett nytt pris till nästa år "årets release" Vikten var kanske 0.7kg Den totala segraren denna dag blev lite oväntat min båt då vi i total panik snurrade runt ett välkänt grunt och lyckades plocka några poäng på gäddor i slutet av dagen.

 

Stolta TEAM Forsa med sir Stikkan pokalen i skala 1:1. Öring på 4.3kg ur nämnda sjö.


Efter senkvällens bravader och intag så sov jag på okänd ort och vid frukostintaget på söndagen så ringer Bengan i ren panik och skriker. "DU MÅSTE KOMMA UT OCH HJÄLPA MIG, HAR EN MONSTERÖRING PÅ SOM JAG INTE FÅR IN I HÅVEN" sen la han på. Jag och Mats kollade snopet på varandra innan vi rusade ner till båten i flip-flops smått bakberusad av senkvällens drycker och vi tvivlade skarpt på Bengans ord. Väl nere i båten så puttrar vi ut och får snabbt syn på Bengan. Problemet nu är att han gasar på. Har han tappat öringen eller har han landat den?
 När han närmar sig våran båt höjjer han nävarna i skyn och vi förstår att han har landat den! När han väl lyfter upp den ser jag at den är garanterat över 6kg. Bengan vill inte tro på oss men efter kontrollvägning på 2st vågar som bägge visar 7,92KG så tjuter han ut ett glädjevrål! Detta var förövrigt Bengans första öring över kilot i sjön och ett förmodat sjörekord. Rätta mig om ja har fel. Bengan skulle bara åka ut och koka kaffe i båten för att slippa göra eld i stugan och lyckas alltså dra detta as! Här följer ett bildspel på denna gigantiska insjööring!

       

Efter kontrollmätning så visar den sig vara 82cm lång, 50cm i omkrets och vikten hela 7.92KG

Jag lyfter hatten och säger grattis och hoppas att någon någongång får uppleva samma känsla som Bengt fick. Jag är glad att han ringde till mig så att jag får vara lite delaktig i denna historia. STORT GRATTIS MC Bengt! 
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av nicklas forsgren - 17 juni 2016 21:39

Efter ett låååångt uppehåll så tänkte ja skaka liv i denna sida igen. Jag har faktiskt fiskat en del sedan förra inlägget, om någon nu trodde nåt annat. Detta inlägg får bli en liten summering med mest bilder om vad som hänt.   Gäddragit på Turi...

Av nicklas forsgren - 21 juli 2014 21:30

Så var det dags för öring igen då. Denna gång kördes det 2 dagar på för mig nytt vatten. Per "tossen" och Martin Möllhagen körde första dagen i 27 gradig värme och solsken. Per hade en fin öring på som hoppade och slet av grejerna  innan det var Mart...

Av nicklas forsgren - 26 juni 2014 12:37

DAG 1 12/6 Före midsommar kläcker rocken, så även detta år även fast inledningen av sommaren har varit kall. Jag och Per "Tossen" drog upp till Djuptjärn på Ånge FVO med förhoppningar på en vakfest. Det blåste som vanligt även denna dag men röd...

Av nicklas forsgren - 19 maj 2014 15:00

Då var det dags att väcka denna sida liv igen!   Med 2st goungar i hemmet så blir det inte så mycket tid över till fiske men plötsligt händer det! Jag o Larsa drog iväg till Bergeforsen för att testa nya fiskerampen. Det fungerade utmärkt att f...

Av nicklas forsgren - 8 november 2013 14:00

DAG 1 Farsan dominerar höstfisket! Efter förra gångens storöring var förhoppningarna lite lägre denna gång. Temperaturen denna dag 30/10 var iaf på plussidan men vinden gjorde att kylan trängde på och den sol som fanns värmde knappt kinderna. För...

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

gästbok

Följ bloggen

Följ forsasfiske med Blogkeen
Följ forsasfiske med Bloglovin'

rekordfiskar

röding 2.50KG
abborre 1.5kg
gädda 9.9kg
havsöring 4.0KG
bäckröding 0.7kg
öring 2.66KG


FLUGSPÖ
öring 3.3kg
Röding 1.2kg
Harr 0.95kg

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se