forsasfiske

Direktlänk till inlägg 8 november 2013

2 DAGAR PÅ SJÖN ÖRING 4.30KG

Av nicklas forsgren - 8 november 2013 14:00

DAG 1

Farsan dominerar höstfisket!

Efter förra gångens storöring var förhoppningarna lite lägre denna gång. Temperaturen denna dag 30/10 var iaf på plussidan men vinden gjorde att kylan trängde på och den sol som fanns värmde knappt kinderna. Första repan över "stråket" gav en öring på farsans spö som knappt vägde 0.5kg och kunde smidigt krokas av under ytan. Efter den fisken var det tvärdött. Vattentempen visade 3.5 grader och olika hastigheter på båten testades. När vi vänt skutan och närmar oss stället där första öringen drog på så smäller det till i farsan spö igen på samma wobbler och öringen slänger sig rakt upp i luften och den är stor även denna gång.

En livlig fight på ca 10 min innan den är klar för håvning.

 

Ytterligare en storöring från glödheta Stikkan. 4.30kg vägde denna in på.

Själv är jag kyligare en nordvästvinden denna höst. Men han förtjänar väl dessa bitar efter tidigare sommars tappade öringar, min tid kommer säkert. hmmm!


2 öringar var allt sjön gav ifrån sig denna senhöstdag.


DAG 2 8/11


Nu börjar det bli kallt på riktigt!

Sista iläggningen för denna båtsäsong och isen började lägga sig i vikarna, men vilken kanonmorgon!

 

Vi gled ut på en sjö som såg gudomligt blank ut, solen värmde och frosten på båten tinade sakta bort.

Denna dag startade med en öring för min del men eftersom jag fick den så vägde den inte mer än ca 0.7kg och simmade raskt ner i djupet igen, typiskt min storlek i år. Denna dag var det faktiskt bara jag som fick hugg och en 5kg gädda kom också upp innan båten lastades och kördes in till vinterförvaring.

 

Kyligt värre när solen försvann bakom bergen och nu äre bara att invänta islossningen för sjösättning igen.


En bild som säger hur mitt öringsfiske varit denna sommar får avsluta sommarsäsongen.

 

Farsan 5.58kg Anders Olsson 5.5kg Ivarsson 4.5kg och min bjässe på hela 1.1kg


Isfisket kommer att ligga på is ett tag när det vankas tillökning i familjen!!!


tack för i sommar fiskarna... 


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av nicklas forsgren - 17 juni 2016 21:39

Efter ett låååångt uppehåll så tänkte ja skaka liv i denna sida igen. Jag har faktiskt fiskat en del sedan förra inlägget, om någon nu trodde nåt annat. Detta inlägg får bli en liten summering med mest bilder om vad som hänt.   Gäddragit på Turi...

Av nicklas forsgren - 21 juli 2014 21:30

Så var det dags för öring igen då. Denna gång kördes det 2 dagar på för mig nytt vatten. Per "tossen" och Martin Möllhagen körde första dagen i 27 gradig värme och solsken. Per hade en fin öring på som hoppade och slet av grejerna  innan det var Mart...

Av nicklas forsgren - 5 juli 2014 21:45

4:e gången gillt för denna prestigefyllda tävling MC Bengt FC på Holmsjön. Detta år gällde det att väga in dom 3 största av varje art i abborre, gädda och öring, ville man dessutom släppa tillbaka fiskar så gick det att väga in fisk med ett kort och ...

Av nicklas forsgren - 26 juni 2014 12:37

DAG 1 12/6 Före midsommar kläcker rocken, så även detta år även fast inledningen av sommaren har varit kall. Jag och Per "Tossen" drog upp till Djuptjärn på Ånge FVO med förhoppningar på en vakfest. Det blåste som vanligt även denna dag men röd...

Av nicklas forsgren - 19 maj 2014 15:00

Då var det dags att väcka denna sida liv igen!   Med 2st goungar i hemmet så blir det inte så mycket tid över till fiske men plötsligt händer det! Jag o Larsa drog iväg till Bergeforsen för att testa nya fiskerampen. Det fungerade utmärkt att f...

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

gästbok

Följ bloggen

Följ forsasfiske med Blogkeen
Följ forsasfiske med Bloglovin'

rekordfiskar

röding 2.50KG
abborre 1.5kg
gädda 9.9kg
havsöring 4.0KG
bäckröding 0.7kg
öring 2.66KG


FLUGSPÖ
öring 3.3kg
Röding 1.2kg
Harr 0.95kg

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se