forsasfiske

Direktlänk till inlägg 22 oktober 2013

2 ST DRÖMÖRINGAR 5+ARE OCH HOLMSJÖTROLLINGEN

Av Nicklas forsgren - 22 oktober 2013 22:00

ÄNTLIGEN!!!!

En skitdag som som slutade underbart.

1:a 5+aren


Det var länge planerat att denna måndag skulle de bli en sväng på sjön för att sedan dra upp båten på land.

När vi lämnade huset hos farsan hade det på natten varit -12.5 grader och det var fortfarande -8 vid 9 snåret, aningar om att isen lagt sig i båtviken snurrade i skallen.

Aningar som visade sig vara sanna.

 

Var bara att hugga loss båten och leka isbrytare om det skulle bli nåt fiske denna dag. Efter detta slängde jag in en bild på fejjan och beklagade mig men la till orden att det gör inget när vi ska dra en 5+ öring på eftermiddagen.

Oj vilka sanna ord det visade sig bli.

Inte nog med isen så låg även dimman tät och det var omöjligt att komma ut på sjön, bara att vänta och vänta och vänta.

Vid 13 tiden börjar det iaf lätta och sjön såg mystisk och spöklik ut, fortfarande -grader.

När solen lyckades tränga igenom så gjorde den det med besked.

 

En underbar höstdag visade upp sig med frostiga vita träd.

Vi riggade upp grejerna och började nötningen efter höstöringen, inget resultat den första timmen. När farsan ställer sig på knä i fören på båten för att "lätta lite" på trycket så hugger det till rejält på ena paravanspöt och spötoppen slår fram och tillbaka flera gånger innan en hård rusning startar." Fisk och förmodligen öring" skriker jag till farsan som har fullt upp att avsluta sin verksamhet, innan farsan vänder sig om ser jag en STOR öring hoppa för att sedan fortsätta sin rusning. När sedan spöt greppas är det bara att hålla i hatten, i ca 2min rusar fisken från ena sidan till den andra bakom båten. Kampen fortsätter och fisken hoppar högt och mycket, hjärtat stannar till varje gång. När den gör en sista luftfärd 5m från båten ser vi hur stor den egentligen är, när den äntligen glider in i håven är lyckan total. Som vi har jagat denna storlek och varit så nära på förut, 2 st stora är tappade tidigare i sjön men denna gång gick det vägen!

  


  


  

Det tog ett tag innan vi fick i grejerna i sjön igen, en gädda valde att hugga innan det var dags att skynda tillbaka innan mörkret skulle falla på. Det är en viss chans att det blir någon sväng till innan vintern täcker sjön.


2:a 5+aren


Anders Olsson är ett bekant ansikte på sjön och dagen efter farsans fångst satt han på sin Storstina i minusgrader och snöstorm i hopp om storfisken. Lite smått bitter för att vi "lurat" ut han på sjön i detta väder.

Ingen kunde väl tro att det skulle komma upp en nästan identisk öring även denna dag. Det hugger på Anders spö och en rejäl rusning följer som håller på att tömma hans spole på lina, innan sista varven försvinner virar han linan runt näven för att bromsa fisken och lyckas. Efter varje rusning får han in mer lina på spolen och lyckas håva in en öring på 5.50 kg!!!

 

Nöjd och belåten tillslut far han hem men stannar till hos farsan för lite fika och säkert så var det glada toner i det köket efter dessa 2 dagar.


Tidigare i höst var jag och Tossen ute på öringsfiske.

 

Det blev faktiskt 2 st öringar denna septemberdag, en åt oss var men ingen översteg kilot och bägge kunde släppas tillbaka utan problem. Däremot hugg gäddorna på bra och vi landade 10st varav 4 st vägde över 5kg.

 

Denna på 7.3 blev dagens största.


HOLMSJÖTROLLINGEN


1:a gången jag ställde upp på denna tävling med egen båt, besättningen var jag, farsan och Ivarsson. Första hugget för dagen var en mycket grov gädda som stog o tryckte längs botten, jag lyckades få upp den några meter men den svarade genast med att tjura sig ner och bara stå still längs botten. Jag pressade upp den ytterligare en gång men då drog den ner igen och slet av linan mot någon sten. Mycket sur start på dagen.

 

Den gemensamma lunchen där det ljugs och luras hejvilt.


Ivarsson lyckades dra dagens största gädda.

 

6.2 tror ja den vägde, lägg till några på 5kg och 4kg och några aborrar så stog vi tillslut som slutsegrare och därmed äran att förvara vandringspriset ett år framöver.

 

TEAM FORSASFISKE originalbesättningen.

Tack för denna dag tävlingsledningen!!!

 
 
Ingen bild

Larsa

23 november 2013 12:32

Grattis till fantastisk fisk!
Kul att det tas lite storöring i våra (Haverö Fvo:s delar av Ljungan.

Nicklas forsgren

26 november 2013 13:58

Tack. Visst äre härligt Larsa!
Sjön levererar verkligen, även ett 15-tal abborrar över kilot och många stora gäddor. Ska dra den där 10+ till sommaren:)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nicklas forsgren - 20 juli 2023 14:39

Kapten Hellström har ordet.   Topp 3 på kylslagna Juni-fisken under helgen. Då gick den årliga öringtrippen med Forsa av stapeln. Vi hade spanat in ett nytt område med chans på riktigt stor öring. Planeringen inför resan startade redan i vint...

Av Nicklas forsgren - 24 maj 2023 13:15

Så var det äntligen dags för öringspremiär. Jag fick besök av Hellström och våra planer sen någon dag tillbaka var att tillbringa eftermiddagen och nattkvisten med öringjakt. Snabbt i med alla prylar i båten och sen bar det av mot sjön. Vi hittade en...

Av Nicklas forsgren - 12 oktober 2022 17:00

Då jag var ledig i dagarna 2 så blev det en liten längre resa för 2st kortpass. Tidig morgon och avresa från Ånge till utkanten av Långsele för att där möta upp Hellström på hans gård. Snabb ompackning av prylarna till nästa ekipage och resan kunde f...

Av Nicklas forsgren - 14 september 2022 21:15

Äntligen var det dags för en norgetrtipp igen. Denna gång bar det iväg söderut! Det var första gången för mig som vi inte for norrut. Denna resa siktade vi in oss lite mer på artfiske och ingen hälleflundrastress överhuvudtaget, ganska avslappnat fis...

Av Nicklas forsgren - 7 augusti 2022 21:30

Ledig helg efter semestern och fiske var planen i dagarna 3. Hellström hade kollat upp ett vatten som skulle innehålla stor sik och planen var att vertikalfiska på dessa. Vi möttes upp på fredagseftermiddagen vid stugan som vi tänkte tillbringa helge...

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

gästbok


Skapa flashcards