forsasfiske

Direktlänk till inlägg 22 oktober 2013

2 ST DRÖMÖRINGAR 5+ARE OCH HOLMSJÖTROLLINGEN

Av nicklas forsgren - 22 oktober 2013 22:00

ÄNTLIGEN!!!!

En skitdag som som slutade underbart.

1:a 5+aren


Det var länge planerat att denna måndag skulle de bli en sväng på sjön för att sedan dra upp båten på land.

När vi lämnade huset hos farsan hade det på natten varit -12.5 grader och det var fortfarande -8 vid 9 snåret, aningar om att isen lagt sig i båtviken snurrade i skallen.

Aningar som visade sig vara sanna.

 

Var bara att hugga loss båten och leka isbrytare om det skulle bli nåt fiske denna dag. Efter detta slängde jag in en bild på fejjan och beklagade mig men la till orden att det gör inget när vi ska dra en 5+ öring på eftermiddagen.

Oj vilka sanna ord det visade sig bli.

Inte nog med isen så låg även dimman tät och det var omöjligt att komma ut på sjön, bara att vänta och vänta och vänta.

Vid 13 tiden börjar det iaf lätta och sjön såg mystisk och spöklik ut, fortfarande -grader.

När solen lyckades tränga igenom så gjorde den det med besked.

 

En underbar höstdag visade upp sig med frostiga vita träd.

Vi riggade upp grejerna och började nötningen efter höstöringen, inget resultat den första timmen. När farsan ställer sig på knä i fören på båten för att "lätta lite" på trycket så hugger det till rejält på ena paravanspöt och spötoppen slår fram och tillbaka flera gånger innan en hård rusning startar." Fisk och förmodligen öring" skriker jag till farsan som har fullt upp att avsluta sin verksamhet, innan farsan vänder sig om ser jag en STOR öring hoppa för att sedan fortsätta sin rusning. När sedan spöt greppas är det bara att hålla i hatten, i ca 2min rusar fisken från ena sidan till den andra bakom båten. Kampen fortsätter och fisken hoppar högt och mycket, hjärtat stannar till varje gång. När den gör en sista luftfärd 5m från båten ser vi hur stor den egentligen är, när den äntligen glider in i håven är lyckan total. Som vi har jagat denna storlek och varit så nära på förut, 2 st stora är tappade tidigare i sjön men denna gång gick det vägen!

  


  


  

Det tog ett tag innan vi fick i grejerna i sjön igen, en gädda valde att hugga innan det var dags att skynda tillbaka innan mörkret skulle falla på. Det är en viss chans att det blir någon sväng till innan vintern täcker sjön.


2:a 5+aren


Anders Olsson är ett bekant ansikte på sjön och dagen efter farsans fångst satt han på sin Storstina i minusgrader och snöstorm i hopp om storfisken. Lite smått bitter för att vi "lurat" ut han på sjön i detta väder.

Ingen kunde väl tro att det skulle komma upp en nästan identisk öring även denna dag. Det hugger på Anders spö och en rejäl rusning följer som håller på att tömma hans spole på lina, innan sista varven försvinner virar han linan runt näven för att bromsa fisken och lyckas. Efter varje rusning får han in mer lina på spolen och lyckas håva in en öring på 5.50 kg!!!

 

Nöjd och belåten tillslut far han hem men stannar till hos farsan för lite fika och säkert så var det glada toner i det köket efter dessa 2 dagar.


Tidigare i höst var jag och Tossen ute på öringsfiske.

 

Det blev faktiskt 2 st öringar denna septemberdag, en åt oss var men ingen översteg kilot och bägge kunde släppas tillbaka utan problem. Däremot hugg gäddorna på bra och vi landade 10st varav 4 st vägde över 5kg.

 

Denna på 7.3 blev dagens största.


HOLMSJÖTROLLINGEN


1:a gången jag ställde upp på denna tävling med egen båt, besättningen var jag, farsan och Ivarsson. Första hugget för dagen var en mycket grov gädda som stog o tryckte längs botten, jag lyckades få upp den några meter men den svarade genast med att tjura sig ner och bara stå still längs botten. Jag pressade upp den ytterligare en gång men då drog den ner igen och slet av linan mot någon sten. Mycket sur start på dagen.

 

Den gemensamma lunchen där det ljugs och luras hejvilt.


Ivarsson lyckades dra dagens största gädda.

 

6.2 tror ja den vägde, lägg till några på 5kg och 4kg och några aborrar så stog vi tillslut som slutsegrare och därmed äran att förvara vandringspriset ett år framöver.

 

TEAM FORSASFISKE originalbesättningen.

Tack för denna dag tävlingsledningen!!!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Larsa

23 november 2013 12:32

Grattis till fantastisk fisk!
Kul att det tas lite storöring i våra (Haverö Fvo:s delar av Ljungan.

nicklas forsgren

26 november 2013 13:58

Tack. Visst äre härligt Larsa!
Sjön levererar verkligen, även ett 15-tal abborrar över kilot och många stora gäddor. Ska dra den där 10+ till sommaren:)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av nicklas forsgren - 17 juni 2016 21:39

Efter ett låååångt uppehåll så tänkte ja skaka liv i denna sida igen. Jag har faktiskt fiskat en del sedan förra inlägget, om någon nu trodde nåt annat. Detta inlägg får bli en liten summering med mest bilder om vad som hänt.   Gäddragit på Turi...

Av nicklas forsgren - 21 juli 2014 21:30

Så var det dags för öring igen då. Denna gång kördes det 2 dagar på för mig nytt vatten. Per "tossen" och Martin Möllhagen körde första dagen i 27 gradig värme och solsken. Per hade en fin öring på som hoppade och slet av grejerna  innan det var Mart...

Av nicklas forsgren - 5 juli 2014 21:45

4:e gången gillt för denna prestigefyllda tävling MC Bengt FC på Holmsjön. Detta år gällde det att väga in dom 3 största av varje art i abborre, gädda och öring, ville man dessutom släppa tillbaka fiskar så gick det att väga in fisk med ett kort och ...

Av nicklas forsgren - 26 juni 2014 12:37

DAG 1 12/6 Före midsommar kläcker rocken, så även detta år även fast inledningen av sommaren har varit kall. Jag och Per "Tossen" drog upp till Djuptjärn på Ånge FVO med förhoppningar på en vakfest. Det blåste som vanligt även denna dag men röd...

Av nicklas forsgren - 19 maj 2014 15:00

Då var det dags att väcka denna sida liv igen!   Med 2st goungar i hemmet så blir det inte så mycket tid över till fiske men plötsligt händer det! Jag o Larsa drog iväg till Bergeforsen för att testa nya fiskerampen. Det fungerade utmärkt att f...

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

gästbok

Följ bloggen

Följ forsasfiske med Blogkeen
Följ forsasfiske med Bloglovin'

rekordfiskar

röding 2.50KG
abborre 1.5kg
gädda 9.9kg
havsöring 4.0KG
bäckröding 0.7kg
öring 2.66KG


FLUGSPÖ
öring 3.3kg
Röding 1.2kg
Harr 0.95kg

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se