forsasfiske

Direktlänk till inlägg 27 augusti 2013

IVARSSONS SANSLÖSA ÖRING! + 1/2 METERS BORRAR

Av nicklas forsgren - 27 augusti 2013 23:17

Vart börjar man?

En morgon klockan 0400 drog jag ut för att fiska lite borrar till lunchen eftersom svärföräldrarna väntades på besök till stugan. Solen gick upp och värmen trängde på redan vid 5-tiden. Borrarna högg och när jag hade tillräckligt till lite aborrlunch så tänkte jag prova lite jigg. Hittade ett fint stim på 9m djup och jiggen fick dala rakt ner under båten, när den når botten lyfter jag och släpper ner. PANG på bara och fisken var tung. När den närmar sig ytan ser jag ränderna och ryggfenan, en gigantisk borre virvlar till i ytan för att senare tvärdyka mot botten igen. Dom ger bra fighter dessa krabater.

 

49.5 cm och 1.54kg Det är inte den längsta aborren jag fått men det är den tyngsta hittills. Den längsta ligger på 52cm.


Efter denna fisk rinner svetten i pannan och tempen vid kl 1000 ligger redan runt 23-24 grader, lika bra att pallra sig hemöver.

Nästa sväng på sjön följde farsan med, borrarna var tröga så vi sikta in oss på öringen sa vi. Ut med grejerna i sjön och jag hinner bara sätta spöt i hållaren innan bromsen tjuter och en öring har tagit draget.

 

Detta är nog den kortaste öring jag sett som väger 1.1kg, eller är det jag som blivit jävligt stor? Hursomhelst så gav den en bra fight och tyvärr hade en 3-krok slitit upp ett djupt sår i sidan så den fick följa med hem.

Så ska de gå till sa ja till farsan som inte ens fått i grejerna i sjön än. sen körde vi 3 timmar innan nästa öring hugg men den va liten och simmar kvar på tillväxt.

Regnet började falla sakta från himlen och det kändes smart att köra mot stugan, vi stannar till och tar någon storaborre innan vi far hem sa jag denna gång. Det slutar med 2 borrar i samma håvning! 1.24 och 1.51

 

Min på 1.24kg

 

Farsgubbens på 1.51kg och 47cm

Dessa 2 håvades alltså in på samma gång, lite ovanligt skulle ja tro.


En annan dag ringde Toss och frågade om vi skulle tjärnfiska lite, tyvärr passade det inte för mig denna gång men Ivarsson följde med.

Denna tjärn ligger ca 40 min gång från väg och är inte alls stor, står man på varsin sida så kan man nästan fiska ihop med varandra. Den är riktigt trögfiskad men riktigt fina klunsar simmar det runt i djupet, självklart skulle Ivarsson lyckas fånga en denna dag.

 

Grym tjärnöring på 1.9KG


Ivarsson är verkligen på G nu, denna morgon mötte jag han när jag gick till jobbet, "fin dag idag, ska nog ut på sjön och dra en öring idag. Har inte tagits så många bumlingar i år" säger han och jag får tungt vandra vidare för att tjänstgöra lite för tågen måste ju fram. hmmm.

senare på dagen visar det sig att han fått en makalös öring.

   

60 cm och 4.5KG Det är en sån här öring man drömmer om. Vilken kondition och tamefaan allt! MAKALÖS VACKER!!!

Är nog den finaste öring ja set.

Att den dessutom gjorde världens rusning, tömde nästan rullen innan backen kom i på båten gör inte saken sämre.

Grattis din gris;)


Nu avslutas aborrfisket för i år, nu jäklar ska det nötas öring hösten ut!!!


 
ANNONS
 
Ingen bild

Larsa Nyström

15 september 2013 22:10

Grattis till Ivarsson för fantastisk öring!
Men kan verkligen 60cm stämma på en 4,5kg öring? Den ser längre ut.
Den ser grymt fet ut men den fetaste 60cm jag tidigare sett var en romstinn hona på 3,1kg som passerade spärren i länsterån.
Hursomhelst grym öring

 
Ingen bild

forsa

28 september 2013 14:23

Tjena Larsa! Länge sen sist. Öringen var självklart längre, 70cm är den korrekta längden. Lite felskrivning av mig dig.
/forsa

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av nicklas forsgren - 17 juni 2016 21:39

Efter ett låååångt uppehåll så tänkte ja skaka liv i denna sida igen. Jag har faktiskt fiskat en del sedan förra inlägget, om någon nu trodde nåt annat. Detta inlägg får bli en liten summering med mest bilder om vad som hänt.   Gäddragit på Turi...

Av nicklas forsgren - 21 juli 2014 21:30

Så var det dags för öring igen då. Denna gång kördes det 2 dagar på för mig nytt vatten. Per "tossen" och Martin Möllhagen körde första dagen i 27 gradig värme och solsken. Per hade en fin öring på som hoppade och slet av grejerna  innan det var Mart...

Av nicklas forsgren - 5 juli 2014 21:45

4:e gången gillt för denna prestigefyllda tävling MC Bengt FC på Holmsjön. Detta år gällde det att väga in dom 3 största av varje art i abborre, gädda och öring, ville man dessutom släppa tillbaka fiskar så gick det att väga in fisk med ett kort och ...

Av nicklas forsgren - 26 juni 2014 12:37

DAG 1 12/6 Före midsommar kläcker rocken, så även detta år även fast inledningen av sommaren har varit kall. Jag och Per "Tossen" drog upp till Djuptjärn på Ånge FVO med förhoppningar på en vakfest. Det blåste som vanligt även denna dag men röd...

Av nicklas forsgren - 19 maj 2014 15:00

Då var det dags att väcka denna sida liv igen!   Med 2st goungar i hemmet så blir det inte så mycket tid över till fiske men plötsligt händer det! Jag o Larsa drog iväg till Bergeforsen för att testa nya fiskerampen. Det fungerade utmärkt att f...

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

gästbok

Följ bloggen

Följ forsasfiske med Blogkeen
Följ forsasfiske med Bloglovin'

rekordfiskar

röding 2.50KG
abborre 1.5kg
gädda 9.9kg
havsöring 4.0KG
bäckröding 0.7kg
öring 2.66KG


FLUGSPÖ
öring 3.3kg
Röding 1.2kg
Harr 0.95kg

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se