forsasfiske

Direktlänk till inlägg 20 juli 2013

KILOSBORRAR OCH EN 13.6KG GÄDDA

Av nicklas forsgren - 20 juli 2013 00:15

2-dagar på sjön och lite nya grund som hittades.

DAG1

20/7 och jag och farsan skulle dra kilosborrar. Vi körde runt på grundet där det ifjol högg kilosfiskar på varje tur, men denna dag var det trögt med dom stora. Aborren var på g men tyvärr bara i storleken upp till 8hg. Vi fick ca 30 st och dom flesta returnerades, någon sparad till röken fick följa med i baljan. Även några gäddor högg men ingen stor. På hemvägen till stugan stannar vi till på ett ställe där det ryktas har gått fin borre förut och efter 3 min så hugger det på farsans spö.

   

skaplig rackare på 1.09kg

Efter den firren kör vi runt på samma ställe men ingen mer borre ville hugga. När vi vänder för sista rundan så hugger det till på farsans spö utav av det grövsta! Kan vara det värsta hugg jag skådat i denna båt. Helt utan förvarning så börjar det fullständigt skrika i rullen, fisken stannar till ett tag innan den på nytt hejdlöst sticker iväg och släpper. Kvar satt 2 frågetecken och undrade vafaaan var det som hände nu, förmodligen var det kontakt med en av sjöns bjässar till öring eller så var det Storsjöodjuret som simmat vilse? Men farsan har något otalt med dessa klunsar för detta var nog 3:e som släppte för hans del, nästa gång tycker jag det är dags för mig att få känna på dom.


Dag 2

26/7 skulle egentligen bara frakta båten till upptagningsstället för en tävling dagen efter, men tog ett spö och körde en vobbler bakpå. Kände litet sug att utforska nya grundet lite mer. Hinner inte köra mer mer än 3min innan första borren hugger och den låg strax under kilot, nästa hugg gav en kilos iaf.

 

1.04kg vägde den in på.


Efter det följde ett gäng borrar mellan 0.4-0.9kg och även ett par gäddor runt 2-3kg, innan det var dags för nästa kilos.

 

1.14kg efter den gick solen ner och fisken återgick till djupet eller nåt för huggen totalt uteblev efteråt.


Mitt kusinbarn från Malmö Adrian är en blivande storfiskare, eller ÄR en storfiskare kanske det heter. Han förgyller någon vecka på sommarlovet i norrland och fiskar i stort sett varje dag. Denna dag som han förmodligen aldrig glömmer följde han med morfar Kurt även kallad långdragskungen ut på sjön och körde lite vobbler när det blir tvärstumt på spöt hans. Efter en LÅNG kamp med en bjässe på kroken och lite skakiga ben så landar han en drömgädda.

 

Detta gigantiska gap kunde nästan svälja grabben.

 

Hursomhelst.  120cm lång och 13.6kg.  Tror nog att han drömmer om denna dag i ett par månader framöver.

Jag fick själv en gädda på 120cm som grabb och kommer ihåg varje sekund än, men den vägde tyvärr bara 9.9kg

GRATTIS!!!!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av nicklas forsgren - 17 juni 2016 21:39

Efter ett låååångt uppehåll så tänkte ja skaka liv i denna sida igen. Jag har faktiskt fiskat en del sedan förra inlägget, om någon nu trodde nåt annat. Detta inlägg får bli en liten summering med mest bilder om vad som hänt.   Gäddragit på Turi...

Av nicklas forsgren - 21 juli 2014 21:30

Så var det dags för öring igen då. Denna gång kördes det 2 dagar på för mig nytt vatten. Per "tossen" och Martin Möllhagen körde första dagen i 27 gradig värme och solsken. Per hade en fin öring på som hoppade och slet av grejerna  innan det var Mart...

Av nicklas forsgren - 5 juli 2014 21:45

4:e gången gillt för denna prestigefyllda tävling MC Bengt FC på Holmsjön. Detta år gällde det att väga in dom 3 största av varje art i abborre, gädda och öring, ville man dessutom släppa tillbaka fiskar så gick det att väga in fisk med ett kort och ...

Av nicklas forsgren - 26 juni 2014 12:37

DAG 1 12/6 Före midsommar kläcker rocken, så även detta år även fast inledningen av sommaren har varit kall. Jag och Per "Tossen" drog upp till Djuptjärn på Ånge FVO med förhoppningar på en vakfest. Det blåste som vanligt även denna dag men röd...

Av nicklas forsgren - 19 maj 2014 15:00

Då var det dags att väcka denna sida liv igen!   Med 2st goungar i hemmet så blir det inte så mycket tid över till fiske men plötsligt händer det! Jag o Larsa drog iväg till Bergeforsen för att testa nya fiskerampen. Det fungerade utmärkt att f...

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

gästbok

Följ bloggen

Följ forsasfiske med Blogkeen
Följ forsasfiske med Bloglovin'

rekordfiskar

röding 2.50KG
abborre 1.5kg
gädda 9.9kg
havsöring 4.0KG
bäckröding 0.7kg
öring 2.66KG


FLUGSPÖ
öring 3.3kg
Röding 1.2kg
Harr 0.95kg

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se