forsasfiske

Direktlänk till inlägg 5 juli 2013

JORMVATTNET OCH FARSANS 60-ÅRSPRESENT

Av nicklas forsgren - 5 juli 2013 00:30

Så var det äntligen dags för farsgubbens 60-årspresent, några år efter själva dagen. Av olika anledningar har det inte passat in förrsän nu. Jag, farsan och hans äldre broder Kurt som vi även kan kalla för långdragsmästaren packade bilen full av prylar och siktade in oss mot Jormvattnets fiskecamp. Ingen av oss hade tidigare varit där så de fick bli en liten chansning, båt och stuga var hyrd sen länge och det var en trevlig syn som mötte oss när vi äntligen rullade in på parkeringen vid stugan. En klockren camping med mycket bra priser och bra service, vi betalade under 3000:- för en stuga med båt och 4-taktsmotor i en vecka. I början av juni drogs det rödingar på över kilot och öring kring 5kg strecket, det var dessa fiskar vi skulle jaga.

Första natten utforskade vi Libotten och det var ett intressant ställe, jag drog snabbt upp till en 4-0 ledning men tyvärr var storleken inget att skryta med och 3 fick simma tillbaka. Kurt som kan de här med långdrag drog på en röding som kunnat följt med till middag men av många olika anledningar så råkade den hamna i sjön igen, nog om detta.

Efter att ha kommit i säng vid 0500tiden så ville "gubbarna" ta en lugn dag och sikta in sig på kvällsfisket, jag hade andra planer. Drog ut själv mitt på dagen när hela Lilljorm låg blank fick nån öring på spinnare, när jag krokar av  en öring ser jag att det vakar intill båten. Fram med flugspöt och vips så hugger en ettrig öring på ca 8hg, Att denna öring skulle bli min största på denna resa var lite fel tycker jag. Följande nattfiske var trögt och fisken vägrade att hugga. 3:e dagen står det 9 fisk till mig, 2 till Kurt och noll till diplomfiskaren Stig (farsan) han började nästan ge upp vid det laget. Men den kvällen så hände det det något, farsan började trixa i draglådan och prova något som vi bara pratat om tidigare men inte hunnit testa. Kvällsfisket snurrar på i en halvtimme inna det tar tvärstopp i farsans spö och han halvt skriker ut "MEN NU JÄVLAR ÄR DET FISK!"

  

En härlig fight med en galen fjällöring som vägde in på 1.7kg efter att farsan trollat lite i draglådan. Resten av kvällen behöver vi inte prata om, ni förstår snacket. Fisket är aldrig en tävling för oss!?

Ett gäng mindre öringar och rödingar släpptes tillbaka när vi utforskade en annan del av sjön, Kurt hade även en fin öring som hoppade och släppte i luften när vi hittade ett fint grund mitt i sjön, mellan 50-60cm uppskattar vi den till.

Men tillslut så fick även han hyggliga fiskar.

  

Först en grann röding som knäckte kilosgränsen. Lägg märke till blicken på han i bakgrunden.


  

Samma kväll en öring som var större och riktigt grann. 1.2kg tror jag.

Jag som styrde båten hade svårt att koncentrera mig på fisket och... jaaaa, ja skyller på rutinen i denna båt. Svårt att fightas med dessa herrar som har sammanlagt mer än 60 års mer fiske än mig. Bättre ursäkt hittar jag inte denna gång. Sista dagen har farsgubben ett rejält hugg och det var väl tur för hemresan att den lossnade, Jag hade nog tagit bussen hem annars!


Lite bilder från våran sköna vecka.


  

stugan som vi bodde i, liten men naggande god.


  

Som det ska se ut en vecka i fjällvärden. Säkert ingenting för det andra könet.


  

En tidig morgon och båtarna väntar på att få släppa loss.


  

Många fina ställen att göra lunch på, eller när vädret är osäkert.


  

Farsan spanar efter vak i sundet mot Libotten.


  

Campen ligger lugn vid 3-tiden på natten och fisken tog det oxå jäkligt lugnt.


Vi kommer nog tillbaka igen för att plocka dom verkligt stora fiskarna, nu är utforskningen över och vi tror att vi hittat vissa "heta" ställen.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Anders Eriksson

25 juli 2013 00:45

Underbara bilder och kul att Stig fick en fin firre till slut. hoppas ni har det bra i fiskesommaren.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av nicklas forsgren - 17 juni 2016 21:39

Efter ett låååångt uppehåll så tänkte ja skaka liv i denna sida igen. Jag har faktiskt fiskat en del sedan förra inlägget, om någon nu trodde nåt annat. Detta inlägg får bli en liten summering med mest bilder om vad som hänt.   Gäddragit på Turi...

Av nicklas forsgren - 21 juli 2014 21:30

Så var det dags för öring igen då. Denna gång kördes det 2 dagar på för mig nytt vatten. Per "tossen" och Martin Möllhagen körde första dagen i 27 gradig värme och solsken. Per hade en fin öring på som hoppade och slet av grejerna  innan det var Mart...

Av nicklas forsgren - 5 juli 2014 21:45

4:e gången gillt för denna prestigefyllda tävling MC Bengt FC på Holmsjön. Detta år gällde det att väga in dom 3 största av varje art i abborre, gädda och öring, ville man dessutom släppa tillbaka fiskar så gick det att väga in fisk med ett kort och ...

Av nicklas forsgren - 26 juni 2014 12:37

DAG 1 12/6 Före midsommar kläcker rocken, så även detta år även fast inledningen av sommaren har varit kall. Jag och Per "Tossen" drog upp till Djuptjärn på Ånge FVO med förhoppningar på en vakfest. Det blåste som vanligt även denna dag men röd...

Av nicklas forsgren - 19 maj 2014 15:00

Då var det dags att väcka denna sida liv igen!   Med 2st goungar i hemmet så blir det inte så mycket tid över till fiske men plötsligt händer det! Jag o Larsa drog iväg till Bergeforsen för att testa nya fiskerampen. Det fungerade utmärkt att f...

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

gästbok

Följ bloggen

Följ forsasfiske med Blogkeen
Följ forsasfiske med Bloglovin'

rekordfiskar

röding 2.50KG
abborre 1.5kg
gädda 9.9kg
havsöring 4.0KG
bäckröding 0.7kg
öring 2.66KG


FLUGSPÖ
öring 3.3kg
Röding 1.2kg
Harr 0.95kg

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se