forsasfiske

Direktlänk till inlägg 30 maj 2013

HOLMSJÖN GAV 4 SORTERS FISK

Av nicklas forsgren - 30 maj 2013 16:30

27 grader varmt och solsken, då sitter man bra i båten där det fläktar lite. Fick i båten i sjön vid 19 tiden och wobblerna for i sjön med detsamma. Aborrgrundet passerades utan fisk vare sig på kroken eller på lodet, förmodligen för kallt i vattnet än. Första fisken denna kväll blev en id som lyckats få in wobblern i käften på nåt vis.

 

1.1kg vägde premiärfisken som inte var av sorten vi ville ha, vi hoppades på huggvilliga öringar denna underbara försommarkväll. Efter denna fisk vevade vi upp grejerna och drog till öringstråket och började nötandet.

Efter en halvtimme hugger det till på paravanen och fisken är rapp och tung, tyvärr släpper den innan den visat sig för oss. Direkt efter det släpper jag ut linan och när rätt längd är ute så räcker jag spöt till farsan för att koppla på paravanen, jag hinner inte ens lyfta upp paravanen ur båten innan farsan säger att det är fisk på.

Denna gång landades en öring på ca 8hg som tyvärr var för skadad för att släppas och därmed var årets första öring landad. Farsgubben byter till en likadan bomber på sitt spö och 5 min senare landar han en liknande öring som snabbt kunde återsättas i sjön. Övriga fiskar denna kväll blev 5 gäddor med en topp på 3.5 kg och även några borrar där 2 st på 5hg vardera var dom största. En hyffsad premiärtur och i år siktar vi på fler och större öringar än ifjol då 2.7 kg blev den största landade.

 

Underbar kväll med 4 olika arter på kroken för första gången i denna sjö för våran del och farsgubben kryddade till det med ett par kalla i fören....

 
ANNONS
 
Ingen bild

christer

11 juni 2013 09:53

Hej.jag var för första gången till holmsjön i slutet av maj. fiskade tre dar fick 2 öringar som vi tog upp 3.1 och 1.6 massa gäddor å även vi fick två idar på bomber 15 knepigt det. Är det nån vits att prova på nån öring sommar tid eller får man vänta till hösten? Mvh////Christer berglund

nicklas forsgren

12 juni 2013 12:14

Tjena. kul att du knäckte mitt rekord i sjön på första gångerna du fiskade där;) Öringen går även att få mitt på sommaren men kan va lite lurigare att hitta dom. hösten när vattnet kyls av är givetvis en vass period igen. Jag lägger ut alla turer här så du kan hålla lite koll på öringen, om jag lyckades få någon sålkart. Grattis till holmsjööringen.
/Forsa

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av nicklas forsgren - 17 juni 2016 21:39

Efter ett låååångt uppehåll så tänkte ja skaka liv i denna sida igen. Jag har faktiskt fiskat en del sedan förra inlägget, om någon nu trodde nåt annat. Detta inlägg får bli en liten summering med mest bilder om vad som hänt.   Gäddragit på Turi...

Av nicklas forsgren - 21 juli 2014 21:30

Så var det dags för öring igen då. Denna gång kördes det 2 dagar på för mig nytt vatten. Per "tossen" och Martin Möllhagen körde första dagen i 27 gradig värme och solsken. Per hade en fin öring på som hoppade och slet av grejerna  innan det var Mart...

Av nicklas forsgren - 5 juli 2014 21:45

4:e gången gillt för denna prestigefyllda tävling MC Bengt FC på Holmsjön. Detta år gällde det att väga in dom 3 största av varje art i abborre, gädda och öring, ville man dessutom släppa tillbaka fiskar så gick det att väga in fisk med ett kort och ...

Av nicklas forsgren - 26 juni 2014 12:37

DAG 1 12/6 Före midsommar kläcker rocken, så även detta år även fast inledningen av sommaren har varit kall. Jag och Per "Tossen" drog upp till Djuptjärn på Ånge FVO med förhoppningar på en vakfest. Det blåste som vanligt även denna dag men röd...

Av nicklas forsgren - 19 maj 2014 15:00

Då var det dags att väcka denna sida liv igen!   Med 2st goungar i hemmet så blir det inte så mycket tid över till fiske men plötsligt händer det! Jag o Larsa drog iväg till Bergeforsen för att testa nya fiskerampen. Det fungerade utmärkt att f...

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

gästbok

Följ bloggen

Följ forsasfiske med Blogkeen
Följ forsasfiske med Bloglovin'

rekordfiskar

röding 2.50KG
abborre 1.5kg
gädda 9.9kg
havsöring 4.0KG
bäckröding 0.7kg
öring 2.66KG


FLUGSPÖ
öring 3.3kg
Röding 1.2kg
Harr 0.95kg

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se