forsasfiske

Direktlänk till inlägg 20 juli 2012

DOM UNGA VISAR VÄGEN. OSANNOLIK HISTORIA ÖRING 5.5KG

Av Nicklas forsgren - 20 juli 2012 10:26

Det är dom unga som fått varit stolta den senaste tiden eller vad sägs om en 6 åring som fick sin första fisk någonsin på kastspö, EN ÖRING PÅ 5.5KG 80CM!!!!


Vi börjar med en ung Malmögosse som även är mitt kusinbarn som kommer upp och fiskar varje sommar, ifjol fick han en öring på över kilot och denna sommar ville han inte vara sämre utan lurade upp en öring på pricken kilot ur Ånges fiskevatten.

 

En stolt fiskare som garanterat fortsätter plocka öringar i framtiden.


Nästa lille kille fick följa med ut i båten med mig och fiska i holmsjön och lyckades lura upp en aborre som han helt själv vevade in och det var hur kul som helst.

 

Alex med sin första fisk på dragkörning efter båt. Moa var även hon med men fisken ville inte riktigt hugga på hennes grejer. 


Nu till en riktig tungviktare, medans vi var ute och fick aborre så ringer Fredrik Ivarsson som är ute i samma sjö men en bit bort och skvallrar om storöring. Han var ute på sjön med sin kusin från Stockholmstrakten och hans pojk på 6år. När fisken inte ville hugga på wobbler så vill han prova en spinnare och givetvis så får han de. Efter ett litet tag så hugger det till rejält och grabben får veva in den själv. När den kommer till båten så skymtas en lång prickig sida och hans första fisk på kastspö någonsin kan håvas in. 80cm och 5.5kg öring. ingen dålig första fisk de inte!!

 

Han ville inte hålla i fisken själv så Ivarsson ställde upp på bild. Själv har man kört några hundra timmar på sjön och jagat dessa men bara kommit upp till 2.5kg Bara att säga grattis och hoppas att han kommer att komma ihåg detta i framtiden.


Själv så har det körts en del i sjön men bara fått några hyffsade borrar, jagar den där 2kilos borren som jag vet simmar i sjön men den får tydligen vänta ett tag.

 

Fick iaf min för året största borre som vägde 1.34kg och simmar fortfarande i sjön i hopp om att fånga den igen när den väger över 2kg.


Tossen fortsätter plocka 2kilosbitar i sin tjärn ute i skogen och det verkar tydligen simma många och rejäla bjässar i denna tjärn.

 

vädret i sommar är bra för fisket och vattemperaturen ligger runt 17-18grader i ytan...

 
 
Ingen bild

Lantz

30 juli 2012 08:37

Väldigt fina fiskar. ändå reagerar ja på toss mössa. står det storuman energi?? Fiska på, ni verkar ju kunna det där.. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nicklas forsgren - 20 juli 2023 14:39

Kapten Hellström har ordet.   Topp 3 på kylslagna Juni-fisken under helgen. Då gick den årliga öringtrippen med Forsa av stapeln. Vi hade spanat in ett nytt område med chans på riktigt stor öring. Planeringen inför resan startade redan i vint...

Av Nicklas forsgren - 24 maj 2023 13:15

Så var det äntligen dags för öringspremiär. Jag fick besök av Hellström och våra planer sen någon dag tillbaka var att tillbringa eftermiddagen och nattkvisten med öringjakt. Snabbt i med alla prylar i båten och sen bar det av mot sjön. Vi hittade en...

Av Nicklas forsgren - 12 oktober 2022 17:00

Då jag var ledig i dagarna 2 så blev det en liten längre resa för 2st kortpass. Tidig morgon och avresa från Ånge till utkanten av Långsele för att där möta upp Hellström på hans gård. Snabb ompackning av prylarna till nästa ekipage och resan kunde f...

Av Nicklas forsgren - 14 september 2022 21:15

Äntligen var det dags för en norgetrtipp igen. Denna gång bar det iväg söderut! Det var första gången för mig som vi inte for norrut. Denna resa siktade vi in oss lite mer på artfiske och ingen hälleflundrastress överhuvudtaget, ganska avslappnat fis...

Av Nicklas forsgren - 7 augusti 2022 21:30

Ledig helg efter semestern och fiske var planen i dagarna 3. Hellström hade kollat upp ett vatten som skulle innehålla stor sik och planen var att vertikalfiska på dessa. Vi möttes upp på fredagseftermiddagen vid stugan som vi tänkte tillbringa helge...

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards