Direktlänk till inlägg 1 januari 2010
Så här års brukar de inte bli mycket fiskande för min del. Dels för att de är för kallt ute, har legat konstant på -10 till -30 hela månaden, dels för att vinterfisket inte är lika roligt som sommarfisket enligt mig. Ska iaf försöka hållalite liv på sidan i dessa mörka och kalla månader. Gjorde en härlig middag till mig och tjejen häromdagen som ja starkt kan tipsa om. Först och främst måste man fånga en fisk, köpt fisk smakar inte lika bra. Denna gång blev det en filead havsöring som hamnade på menyn. Köp eller baka halvmörkt grovt bröd. (förmodligen är hembakat bäst men mina kunskaper på bakning är ungefär lika bra som Dolph Lundgren är på skådespeleri) Lägg filebitarna i en ugnsform med ordentligt mycket smör, peppra med vitlökskrydda, citronpeppar och salt, dela en lime och tryck ut saften över fisken. Medans fisken är i ugnen så slänger vi ner matlagningsgrädde i en kastrull, inge snålande med fettet i grädden, smält ner en klick smör och koka upp. Häll i en skvätt vitt vin, salta och krydda efter behag gärna mer vitlökskrydda och avsluta med ett knippe dill. Lägg sedan ruccolasallad eller liknande på bröd och sedan på med fisken, skär upp lite färgglada grönsaker och lägg på fisken och vid sidan om. Häll sedan över såsen och garnera med lite stenbitsrom och rödlök. Servera med en kall bira eller ett glas vitt, kan bara säga att enligt mig såvar de hur gott som helst!! Nu är de bara invänta våren och rödingsfiske på vårisen.
"en urusel fiskedag klår vilken bra arbetsdag som helst"
en utsökt fiskmacka
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
|||||||
4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 | 22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|